Meb Personeli

MEB 4+4+4 Sistemi Yerini 3+3+3+4'e Bırakıyor ( Yeni Eğitim Sistemi Nasıl Olacak? )

Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 Sistemi Tarihe karışacak.

Yeni Eğitim Sistemi 3+3+3+4 olacak. Milli Eğitim Bakanlığı eski bakan Ömer Dinçer Dönemi içerisinde 4+4+4 eğitim sistemine geçmiş 2012 yılından günümüze kadar söz konusu sistem bir çok kesimden tepki çekmişti. Ağır eleştirilere maruz kalan 4+4+4 eğitim sisteminin yerini, 3+3+3+4 sistemine bırakacağı ve söz konusu düzenlemelerin henüz Milli Eğitim Bakanlığı’na bile bildirilmediği, Beştepe’de konu için çalışmaların devam ettiği iddia ediliyor.  Kulislerden edinilen eiddiaya göre 3.sınıf, 4. sınıf ve 5.sınıflar ilkokul olacak.

0-1-2. Sınıflara Anaokulu Öğretmenleri Ders Verecek

Sınıflar temelden başlayacak yani 0, 0-1-2. sınıflar için üniversiteler içerisinde yeni bölümler açılacak. Pilot uygulamanın ise 2017 yılında başlayacağı iddia ediliyor. Anaokulu öğretmenleri hizmet içi eğitim alarak temel düzeyden sonra 3-4-5 düzeyinde de eğitim verebilecek.

İlkokullarda hazırlık sınıflarında 66 ayı dolduran çocuklar eğitime başlayacak. Söz konusu sistemin gelmesi durumunda ana sınıfır öğretmenleri sınıf öğretmeni olabilecek. 

Konu hakkında bilgiler geldikçe siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.Söz konusu haberlerden her yerde haberdar olabilmek için kamu personeli android uygulamasını indirin.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Yazık bu ülkenin çocuklarına be kobay fareniz değil onlar pedagogları dinlemediniz daha gelişimini tamamlamayan çocukları okula başlattınız. Çocukları perişan ettiniz. O olmadı yine değiştir neden değişiyor hani bu sistem doğruydu? Çocuklar liseye okuma bilmeden gelebiliyor. Sen önce sınıfta kalmayı geri getir okulda yaptırım yok çocuk nasılsa geçiyorum çalışmaya gerek yok mantığı ile hareket ediyor. Masa başında eğitimin sadece kağıt üzerindeki anlamını bilen kişilerin verdiği kararlarla bu hale geldik bir eğitimci prof. çıkıpta konuşmaz mı bu ülkede eskiden tartışılırdı şimdi oda yok.

  2. “Bir milletin geleceği ile oynamak istiyorsan, eğitim sistemi ile oyna.”

  3. Anaokulu ogretmeni seminerde gorduguyle matematik fen sosyal anlatabilecek mi acaba 3 4 5. Sinifada gecebilecekmis kimse cocugunu o sinifa vermek istemez fazlaya cikan sinif ogretmenleri ne olacak zaten her ilde ortalama 100 tane fazla sinifci var

  4. Anaokulu ogretmeni mat fen sosyal b . Anlatamazmi güldüm vAllah bir bakta o kişiler o bölüme hangi alandan giriyorlar tm hatirlatirim

  5. Niye uğraşıyorlar ki çocuklar okul yerine direk camiye gitsin öğretmenler de imam olsun

  6. 0,1,2 paralı yapılabilir benden uyarması. ayrıca kadrolu anasınıfı öğretmenleri özelde çalışmak istemeyecekleri için onlara 3,4,5 kapısı açılacak. öğretmenlik deneyim de ister. bence sadece 3,4,5 te değil özellikle 1 de ve 2 de de çok zorlanacaklar. olan öncelikle çocuklara ve annelere olacak. sonra da ilkokul öğretmenleri norm kadro fazlası olacak yer değiştirmeler durma noktasına gelecek. o zaman 2012 de olduğu gibi sınıf öğretmenlerine branş öğretmenlikleri açılacak ve aynı sıkıntı branş öğretmenlerinde baş gösterecek.

  7. Sınıf öğretmenlerinin ataması artar branş öğretmenlerinin ataması azalır

  8. amaç bitmiş olan eğitim sistemini daha da bitirip koyun zihniyetinde nesiller yetiştirmek. tabi bu sistemde de yine en büyük haksızlık sınıf öğretmenlerine yapılır.

  9. 1+4+4+4 yapmak bu kadar zormu? Okuloncesini 1 yil zorunlu yapsinlar herkes kendi isini yapsin. Okuloncesi ogretmenleri cok mutlu degil! Biz sinif ogretmeni olmak istemiyoruz. 42 bin norm fazlasi sinif ogretmeni bir zamanlar butun branslara gecirilirken neden biz bu bransi yapamayiz demediler bunu cok merak etmekteyim.

  10. Sınıf Öğretmenleri haftada iki saat ders gördüler diye matematik Öğretmeni fen ogretmeni ingilizce ogretmeni turkce ogretmeni vs. olmadı mı(2012 alan değişikliği)

  11. Hangi kazanımları biliyolar acaba matematik sosyal nasıl anlatılır haberleri yok.O zaman the sen başarılı olan herkes her bölümü yapsın öyle mi

  12. Arkadaşım zamanında ziraat, gıda vs. Mühendisleri, veterinerler, fizikciler kimyacılar vs. sınıf Öğretmeni oldugunda kazanım mı biliyorlardı.egitimin E sinden haberleri yoktu ama çok da iyi ogretmenler oldular.siz korkmayın yani endişe etmeyin.okul öncesi Öğretmenleri bu işi hakkıyla yapar.

  13. 18 milyon öğrencinin olduğu bir ülkede 400 bin öğretmenin işsiz olması ve toplamda 1 milyon öğretmenin olmaması çok acı bu işsiz öğretmenlerin yük gibi görülmesi de çok acayip birileri 5bin 10bin tl gibi maaşlar alırken ve daha fazlası da var tabi birilerinin asgari ücretle işini dahi yapamaması bana çık koyuyor be bilader

  14. bu yeni sistem mumkun mu bunun sinif ogretmenligine etkisi nasil olur acil cevap bekliyorum

  15. ben de öyle düşünüyorum. çünkü en iyi öğretimin temelini sınıf öğretmenleri yapıyor…