Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Alımına Mı Hazırlanıyor?

Bilindiği gibi Emniyet Genel Müdürlüğü 81 ilin il Emniyet Müdürlüklerine bir genelge gönderdi. İl Emniyet Müdürlüklerine gönderilen genelgede, toplu taşıma araçlarında sivil trafik polislerinin denetleme yapması yönünde idi. 

Alınan bilgilere göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ölümlü trafik kazalarının oranlarının azaltılması yönünde bulunan talimatları doğrultusunda çalışmalarına hız veren Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte sivil polislere habersiz denetleme yapılmasıyla alakalı olan genelgeyi 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin müdürlüklerine gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi;

Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarının sürekli denetlenmesi ve şoförler üzerinde “algılanan yakalanma riski” duygusunun yoğun bir şekilde hissettirilmesinin kural ihlallerini azaltacağı belirtilen genelgeye göre, il emniyet müdürlükleri bünyesindeki sivil trafik polisleri, şehir içi belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, ticari minibüs, otobüs ve taksiler ile şehirlerarası yolcu otobüslerinde de görev yapacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Alımına Mı Hazırlanıyor?

Emniyet Genel Müdürlüğünden yayınlanan genelgede sivil polislerinde toplu taşıma araçlarında görev yapacağı belirtildi. Ancak toplu taşıma araçlarında sivil polislerin görev yapması için polis sayısı yeterli gözükmüyor. Bu bağlamda EGM polis alımı yapacak mı? Konu ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğünden bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığında anlık olarak haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Exit mobile version