SGK'dan Emeklilere 3900 TL Avans (Maaşı Geç Bağlananlar 3 Bin 900 Tl'ye Kadar Avans Alabilecekler)

Emekli olacağı kesinleşen vatandaşa, emeklilik maaşı verilene kadar avans verilecek


Sosyal güvenlik Kurumu tarafından yapılan yeni düzenlemede, emekli olma başvurusu kabul edilen ve emekli maaşının bağlanmasını bekleyen vatandaşlara maaşı bağlanıncaya kadar avans verilecek.

Maaş için gün sayanlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilecek olan avans ile rahat bir nefes alacaklar. Avans miktarı ise 3 ay için toplamda 3 bin 900 tl’yi buluyor.

Başvuru Şartı Aranıyor

Emeklilik için tüm şartları sağlayan vatandaşlar hemen Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat ediyor. Ancak emeklilik işlemleri, aylık hesaplaması ve prosedürler derken emekli olma işlemi uzayabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yeni getirilen düzenleme ile emekli aylıkları 90 gün içinde bağlanmayan ve avans başvurusunda bulunan vatandaşlara avans verilecek.

Avans Miktarı Nasıl Hesaplanır?

Avans miktarı her 3 ay için, bağlanacak aylıklarda net asgari ücretin 3 katını, gelirlerde ise 2 katını geçmemek üzere SGK tarafından belirleniyor. Yani avans, 1.300 TL x 3 = 3.900 TL’yi, gelirlerde ise 1.300 TL x 2 = 2.600 TL’yi geçmiyor. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

İşlemler Hızlandı

Emeklilikle ilgili Resmi işlemler eskiden bir aydan fazla bir süre alırken yeni getirilen düzenleme ile daha hızlı şekilde gerçekleştiriliyor. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu bu sürenin çok yakında 5 güne kadar indirilebileceğini açıkladı.

Kamupersoneli.net  | Ankara 

Exit mobile version