2010 KPSS'de Sızdırılan Soruların Çoğu FETÖ Abilerine Gönderilmiş

ÖSYM tarafından uygulanan birçok sınavda FETÖ’nün soruları sızdırdığı tespit edildi. Bu bağlamda FETÖ’nün 2010 yılındaki KPSS’den deşifre olduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında FETÖ örgütünün ‘abilerin tümü devlet kadrolarına yerleşsin’ talimatı üzerine başarı yükselince soru hırsızlığı da ortaya çıktı. 

Karar Gazetesi yazarı Hilal Öztürk’ün haberine göre FETÖ’nün soruları sızdırdığı 2010 yılında uygulanan KPSS davasında çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından uygulanan son 15 yıldaki tüm sınavlarla ilgili soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu FETÖ örgütünün neden 2010 yılında açık verdiğinin cevabını buldu.

Yapılan tespitlere göre örgüt 1980’li yıllardn bu yana kısmen 50 – 100 kişilik gruplar halinde hemen hemen her sınavda devlet kadrolarına sızmayı başardı. Ancak 2010 yılında yeni bir aşamaya geçildiği anlaşıldı. Bu bağlamda FETÖ ‘örgüt bünyesinde bulunan tüm abilere devlet kadrolarına girin’ talimatını verdi.

Bu talimat sonrasında sızdırılan sorular Türkiye2nin her bir tarafında bulunan FETÖ abilerine gönderildi. Sınav sorularının çok sayıda örgüt üyesine ulaşması da 2010 KPSS’nin genel ortalamasına yansıdı. 2002 yılında KPSS’de ilk kez başarı ortalaması başladı. Ancak 2010 yılında bu ortalama olağandışı yükseldi. Savcılık ayrıca, örgütün yeni gelenlere de yer açmak için tüm abilere devlet kadrolarına girin talimatı verdiğini belirledi.

Savcılığın ulaştığı son derece önemli bu tespitin ardından yürütülen çalışmada, çalınan soruları yemin ederek alan ve şu anda şüpheli olarak dosyada yer alan ‘örgüt abilerinin’ tamamına yakınının soruları hiç kimseyle paylaşmayıp sınava girdiği belirlendi.

Ayrıca çok az sayıda şüphelinin sızdırılan soruları yakınları ile paylaştığı saptandı. Şuana kadar konu ile ilgili olarak 4 iddianame hazırlandı. Soruşturma devam ediyor ve dosyadaki şüphelilerin birçoğunun da ‘abi’ konumunda olduğu öğrenildi. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Exit mobile version