200 Bin Taşeron İşçisinin Beklediği Kadroya Geçme Tarihi Belli Oldu Mu?

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tarafından Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Taşeron işçilerin kadroya alınmaları için yapılan çalışmalara ilişkin bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Bakan Ağbal’a taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için bir tarihin belirlenip belirlenmediği soruldu.

Soru önergesinde CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, aşağıdaki sorularımın Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımlar arz ederim. 

1 Kasım seçimleri öncesinde AKP iktidarı tarafından açıklanan ve seçim beyannamesinde yer alan Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin 22 Mart 2016 tarihinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından şu açıklamalarda bulunulmuştur. ” Asıl ve yardımcı işlerde çalışanları kamuya alıyoruz. Taşeronların kamuda istihdam edilmesine yönelik çalışmalarımızı aslında kabaca tamamladık. Maliye Bakanlığımız bu çalışmaları yürüttü, kanun tasarısı taslağını tamamladı. Ekonomi Koordinasyon Kurulunda bunu konuştuk. Önümüzdeki günlerde de bunu netleştireceğiz.” Önümüzdeki günlerde netleştireceğiz sözlerinin üzerinden geçen yaklaşık 10 aya rağmen halen bu çalışmalarımızla ilgili adımlar atılmamıştır ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca soru önergesinde CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şu soruları sordu;

1- Geçen 10 ay süresince taşeron da çalışan işçilerin kadroya alınmalarına ilişkin neler yapılmıştır? 200 bin çalışanın beklediği yasal düzenleme için iktidarınız neyi beklemektedir?

2- Maliye Bakanlığınca verilen cevaplarda halen çalışmaların devam ettiği belirtilirken 22 Mart 2016 tarihinde bizzat dönemin Başbakanı tarafından çalışmaların tamamlandığının söylenmesini nasıl açıklıyorsunuz?

3- Bakanlığınızca hangi adımlar atılmıştır? Seçim beyannamesinde de yer alan hususa ilişkin Bakanlığınızca bir engel bulunmakta mıdır?

4- Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine alınarak taşeron işçilerin kadroya kavuşturulması için bir tarih belirlenmiş midir?

Exit mobile version