Okulları Kapatılan Askeri Öğrencilerin Mağduriyetlerini Giderecek Bir Çalışma Yapılacak Mı?

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek tarafından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TSK personelinin durumuna ilişkin bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Bakan Işık’a okulları kapatılan askeri öğrencilerin mağduriyetlerini giderecek bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı soruldu.

Soru Önergesinin Detayları 

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla.

1- 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında tutuklanan, ihraç edilen, açığa alınan general-amiral, subay-astsubay, uzman erbaş-er ve erbaş- er sayısı nedir

2- Söz konusu personelin TSK bünyesinden ayrılmasının yarattığı zafiyeti karşılamak için hangi tedbirler alınmıştır?

3- Askeri eğitim kurumlarında eğitimini tamamlayan ve atama bekleyen subay, astsubay ve uzman erbaş-er sayıları nedir? Hangi gerekçeyle bunların atamaları yapılmamıştır? 

4- Kanun hükmünde kararnameyle önce ihraç edilen ve sonra geri alınan askeri personel sayısı kaçtır?

5- Askeri eğitim kurumlarının kapatılmasıyla birlikte KHK ile bütün hakları elinden alınan askeri öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti gidermek için hangi tedbirler alınmaktadır?

6- Terörle mücadele ve Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekatı dahil TSK’nın genç ve yetişmiş personel ihtiyacının karşılanması için alınan bir önlem var mıdır?

Exit mobile version