Öğretmen

MEB, Rehberlik Kurslarını İptal Etti

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılına ait yapacağını duyurduğu rehberlik kurslarını iptal etti. Kursa 2 Ocak 2017’da başlayanların kursu devam edecektir. Bu adayların kursları 3 Şubat’ta tamamlanacak. 2017 yılında planlanan diğer tüm rehberlik kursları iptal edilmiştir.  

Rehberlik Kurslarının iptal edilme gerekçesi ise “Mevzuat çalışmalarının beklenmesi ve ihtiyaçların yeniden belirlenmesi” olarak gösterilmiştir. Yani 2017 yılından sonra ihtiyaç halinde yeniden rehberlik kursları açılabilecektir.

MEB tarafından iptal edilen rehberlik kursları şunlardır:

Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve ASO ANKARA-6 Şubat-10 Mart arasında yapılması planlanan 230 kişilik rehberlik kursu iptal edilmiştir.
Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve ASO ANKARA-3 Temmuz-4 Ağustos’ta yapılması planlanan 305 kişilik rehberlik kursu iptal edilmiştir.
Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve ASO ANKARA-11 Eylül-13 Ekim’de yapılması planlanan 305 kişilik rehberlik kursu iptal edilmiştir.
Yeni Foça Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve ASO Foça / İZMİR- 2 Ocak-3 Şubat arasında yapılması planlanan 100 kişilik kontenjan ise diğer illerdeki kurslara dağıtılmıştır.

Kamupersoneli.net | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. İşte buuu.Olması gereken yapıldı.Pdr meslek yasası elde etmeli ve bu tarz yanlış uygulamalardan tamamen arındırılmalı..

  2. yanlış bir karar. çoğu mizahi dergilere konu olmuş bir brans. çoğu idareci artık bıkmış durumda. özelde sosyoloji ve felsefe mezunları atanırken kamuda atanmıyordu, atanmalı. veliler, öğrenciler bile dalga geçiyor. 2 eğitim ve psikoloji dersi ile psikolog sanırlar kendilerini ama değillerdir, psikoloji bölümü yok sayıyor bu bransı, yetersiz görüyor.

  3. Çok yanlş bir hareket. Rehberlik servisi yatıyor resmen, atanmalılar ki sosyoloji ve felsefe mezunlarının kalitesi ortada

  4. hazır el değmişken bir de şu 'formasyon' sertifikalarını kaldırsalar da eğitim kalitesi biraz daha artsa.
    2000 liraya sertifika alıp öğretmen oluyor millet ya.

  5. Öğretmen olup sosyoloji ve felsefe mezunu tecrübeli arkadaslar çok güzel yapar temel danışmanlık işlerinş gerisi uzman yani psikolog psikşyatr işi…

  6. açık öğretimler nekadar rahat ohhh suya sabuna dokunmadan atanıyor felsefe sosyoloji. ozaman örğün niye var.. tez derdi̇ yok

  7. Psikoloji Bölümü bu bolumu yok sayıyormuş pehhh. Pdr puanı psikoloji puanının üzerindeyken psikoloji Bölümü nasıl oluyor da Pdr bölümünü yok sayıyor? Psikoloji Bölümü danışmanlık Eğitimi almadan mezun olurken Pdr mezunu danışmanlık hizmetlerinin yanında bir de okullarda 3donem staj görüyor. Pdr okumaya puanı yetmeyen sosyoloji ve felsefe mezunlarının kalitesinden bahsediliyor. Çok kaliteliyse bu arkadaşlar zamanında Pdr neden seçmediler? Hadi secmediniz diyelim neden kendi alanınızda atanmıyorsunuz. Hadi bakalım. Başka kapıya.

  8. Tabi yaa bu devir yatanlarin devri birde, sosyologlara laf atmiş yazik!!

  9. Icimize su serpen hareket. Bugune kadar alandisilarin alanimizi lekeledigi yetmezmis gibi ozelde de itibarimizi zedelediler. Cok iyi oldu cokta guzel oldu. Rehberlik pdr alan mezunlarinin isidir. Asagilik komplekslerinizi alin ve kendi alaniniza gidin

  10. Atadılar da biz atanmadik 85 lerle ortadayız.rehberlik bizimde hakkımız.tekrar acilen açılsın.özelde bari çalışalım

  11. Arkadaslar umarım hakeden bütün arkadaşlarımız istedikleri alanlana atanırlar. Bilgi ezberleyip çok yüksek puan alıp mezun olan arkadaşlarım, bencillik yaparak taraflı bir yaklasimla yorum yapiyorlar. Bana göre hangi işi yaparsan yap o işe ciddi emek harcayip severek yapıyorsan sen o işi hak ediyorsundur. Hepinize sevgiler.

  12. Ya Tamam siz pdrciler harikasınız süpersiniz bölüme ve emek verenlere laf etmeyin yazık ya emin olun belki sizin takmadiginiz bir çok şeyi biz felsefe sosyoloji mezunları günlerce araştırıp faydalı olmaya çalışıyoruz en basidi daha teogdaki ders katsayılarını bilmeyen pdr hocaları var devlet okullarinda bizler özellerde o yanlışları düzeltmekle uğraşıyoruz herkes o yuzden kendi işine baksın

  13. sayın pdr okuyan sertifika karsıtları, bu bölüme söylediğiniz yüksek puanlarla girip okuyup bitirip özel kolejlerde asgari ücretle çalışmaya razı değilseniz burda boşuna ukala ukala konuşmayın. 50 60 puanla zaten atanıyosunuz bu şımarıklık ne için yani?

  14. Ya arkadaşlar, karşımda lisans mezunu uzmanlar değilde sanki ,öğrencilerim yazdıklarını okuyorum,başka kapıya nedir ya,bu şekilde mı alanına sahip çıkıyorsunuz,şimdi bu birey mı bir eğitimci,evet insanlar sosyoloji felsefe okumuş olabilirler ,o Universite tercih döneminde sosyo ekonomik koşullar ya da başka sebeplerle tercihlerini o şekilde yapmış olabilirler.artik öyle bir donemdeyiz ki ülke olarak, iyi olan o işi yapar, (isinize) sahip cikmanizi sağlayacak şey asaglayici uslubunuz degil,yaptiginiz iş olacaktir,.Yetersiz görünüyorsunuz ki alandisilar gayatte iyi ücretlere sizin işiniz keyifle yapıyor.siz ünv iyi bir puanla yerlesmis istisnaları konu dışı bırakıyorum iş kaygısı gütmeyen bireyler olarak meslek edinmeyi derslerden ibaret zannesiyorsunuz.iyi olan kazansin.iyi geceler diliyorum efendim.

  15. o zaman eğitim fakülteleri mezunları da öğretim üyesi ya da akademisyen olmasın sadece öğretmen olsunlar kalite belge ile sınanmaz.

  16. Rehberlik kursu tekrar açılsın bizde özel sektörde çalisalim

  17. Biz ne zaman atanıcaz felsefeciler ne zaman atanacak o zaman madem ataması yok neden bu bölüme öğrenci alıyorsunuz kapatın fen edebiyat fakültelerini yeter birikme oldu vasat bi duruma getirdiniz herkesi üniversite okumayı basitleştirdiniz yüksek puanla sırf ilgi duyduğu için felsefe okuyanlar ne olacak.

  18. Açıköğretim felsefe ve sosyolojiler kapansın. Ya felsefecilere iş olanağı sunulsun yada felsefe bölümlerine alım kapatilsın

  19. Eğer kurs ile psikolojik danışman olunuyorsa neden üniversitede PDR bölümü var?

  20. Eğer doğruysa çok yerinde bir karar olmuş. Bölümü kazanmak için de eefe ve sosyoloji okuyan insanlardan çok daha fazla çalışıyoruz zaten. Üstüne bir de 4 sene o bölümün eğitimini alıyoruz ama onlar bilmem kaç günlük kurslarla bizimle aynı sertifikaya sahip olabiliyorlar? Çok saçma. Eğer bu kadar çok pdr'ci olmak istiyorlarsa en baştan hazırlanıp pdr bölümünü kazanıp okusunlar. Kimsenin hakkını yemeye gerek yok.

  21. Bir kaç yorumu okuduktan sonra yazmadan edemedim. Pdr okuyarak psikolog olduğumuzu iddia etmiyoruz. Biz bunun eğitimini alıyoruz 4 yıl boyunca. O zaman şöyle olsun bir kurs açılsın ve herkes sosyolog olabilsin. Meslek elemanları kendi işlerini yapmadığı sürece düzen bozulur. Lütfen bunu düşünmeden yorum yapmayalım.

  22. Herkes kendi alanıma sahip çıksın kendimize gelelim ataması olmayan bir bölümü tercih etmeseydiniz o zaman . Sosyoloji felsefe gibi düşük puanlar ve çabayla alan bir bölümle pdr yi bir tutamayız o zaman daha fazla çaba gösterip pdr kazansaydınız. 4 yıl aldığımız eğitimi bir ayda alabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Başkalarının mesleklerinde gözünüz olacağına kendi mesleğinize sahip çıkın lütfen

  23. sırf ilgi duyduğu için felsefe okuyanlar filozof olsun. Psikolojik danışmanlık yol geçen hanı değil eğitim fakültesinin en iyi bölümüdür. TM'nin en yüksek puanlı 3.bölümüdür. Bir ayda öğrenilmesi olanaksızdır

  24. bende diş hekimi olayım yada olmadı beyin cerrahı. kursunun açılması yeterli .sosyologtan psikolojık danışman yanaşması rehberlikçi oluyorsa.

  25. mezununa iş bulamayan bir bölüm neden var ? kapatılsın .yada yanaşma olmasınlar bize.