Soru Önergeleri

Herkesi İlgilendiriyor! Hastane Acil Servislerindeki Bekleme Süresi ve Yoğunluk Soru Önergesi Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan tarafından Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde hastane acil servislerindeki yoğunluk ve hastaların bekleme sürelerine ilişkin yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı soruldu.

Soru Önergesinin Detayları

Aşağıda belirtilen sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Ülkemizin birçok noktasında acil servislerin yetersiz olduğu, hastalara cevap veremediği görülmektedir. Bu nedenle hasta yoğunluğuna istinaden yeterli nöbetçi doktorun görev yapmadığı bilinmektedir. Yaşanan yoğunluk hem hastanın acil servislerde doktorla, tedaviyle buluşmasını geciktirmekte hem de haddinden fazla hastaya bakmak zorunda kalan doktorun performansını olumsuz yönde etkilediği hastalar ve doktorlar tarafından şikayet edilmektedir. Yaşanan bu tablonun giderilmesi için acil servislerdeki doktor sayısının artırılması ivedilikle gerekmektedir. 

Bu bağlamda;

1-) Acil servislerde bir gece nöbeti boyunca bir doktorun kaç hastaya bakması gerekmektedir.?

2-) Örneğin Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesinde 1 doktor ece nöbeti boyunca ortalama kaç hastaya bakmaktadır?

3-) Acil servise gelmiş ve acil tedavi bekleyen bir hasta ortalama kaç dakika bekleme süresi vardır? Örneğin yine Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesi çocuk acilde ortalama kaç dakika sonra hasta doktorla buluşmaktadır?

4-) Acil servislerin yoğunluğunu yaymak ve hastayı biran önce doktor ve tedaviyle buluşturacak yeni bir çalışma başlatmayı, yaşanan mağduriyetleri biran önce gidermeyi düşünüyor musunuz?