Soru Önergeleri

KOSGEB Desteği Alan Kobilerin Listesi ve Şikayetleri İçin Bir Çalışma Yapılacak Mıdır?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fauk Özlü’ye bir soru önergesi verildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye verilen soru önergesinde KOSGEB 50 bin TL kredi desteği alan kobilerin listesi ve KOSGEB hakkında kobilerin şikayetlerine ilişkin bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı soruldu. 

Soru Önergesinin Detayları

Aşağıdaki sorularımın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

KOSGEB tarafından Türkiye genelinde küçük ölçekli işletmelere ‘ Can Suyu ‘ olarak verilmesi düşünülen 50 bin TL’lik faizsiz kredinin AKP’ye yakın KOBİ ‘lere verildiğine dair kamuoyunda sıklıkla dillendirilen iddialar yer almaktadır.

Türkiye genelinde başvuru yapan 244 bin 890 işletmeden yalnızca yüzde 6’lık dilime giren 15 bin kişinin kredisi onaylanırken, onaylanan krediden çoğunluğunun AKP il ve ilçe başkanlıkları ve AKP Milletvekilleri tarafından hazırlanan listeye göre verildiği iddia edilmektedir.

Bu çerçeveden hareketle;

1-) Başvuru yapabilen 244 bin işletmeden 15 bini hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

2-) 15 bin KOBİ’nin AKP yetkilileri tarafından hazırlanan listeye göre belirlendiği iddiaları doğru mudur?

3-) AKP’ye yakın siyasi görüşe sahip olmasına rağmen, il başkanlıkları tarafından hazırlanan listede yer almayan ve kredi desteğinden yararlanamayan KOBİ’lerden bakanlığınıza ulaşan şikayetler var mıdır? Var ise hangi işlem yapılmıştır?

4-) Kamuoyunda dillendirilen iddiaların araştırılması düşünülmekte midir?

5-) İllere göre kredi desteği alan KOBİ’lerin listesi nedir?

Bir Yorum

  1. İşletme ruhsatı olmayan lara bile kredi sağlanmışsa yapılacak bir şey yok