2015-2016 Yılları KPSS Atamalarında Usulsüzlük Var mı?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, yanıtlaması için Başbakan Binali Yıldırım’a 2015-2016 KPSSS atamalarında usulsüzlük olup olmadığına dair bir yazılı soru önergesi verdi.

Yazılı olarak verilen soru önergesinde, kamuoyunda 2015-2016 yılı KPSS atamalarında usulsüzlük olduğunun iddia edilmesi, bazı cemaat mensuplarının atamalara müdahil olması iddialarına değinildi.

Bu iddialardan yola çıkılarak:
“1
. 2015-2016 KPSS atamalarında cemaatin müdahil olduğu iddiaları doğru mudur?
2. 2015-2016 KPSS ortaöğretim atamalarında Hemşirelik bölümünün taban puanlarında oynama olduğu iddiaları doğru mudur? Atama puanlarını hiyerarşik olarak açıklar mısınız?
3. Devletin kurumlarında FETÖ veya herhangi bir cemaatin etkisi var mıdır?” sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlanması istendi.

Önergeyi, Başbakan Binali Yıldırım adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yanıtladı.

Bakan Müezzinoğlu’nun soru önergesine yanıtı şöyle:

Müezzinoğlu soru önergesine yanıtında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre devlet kadrolarına ilk defa ve açıktan atanacak olanların sınava girmeleri ve sınavı kazanmaları şarttır, sınavların yapılmasına dair usül ve esaslar ise Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik ile belirlenir ifadelerine yer verildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Exit mobile version