ASDEP Mülakatlarında Sorulan Sorular Meclis'te

ASDEP sözleşmeli personel alımı mülakatlarında adaylara sorulan sorular Meclis Gündeminde…

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt Aile Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli personel alımında mülakatta sorulan soruları Meclise taşıdı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sözleşmeli personel alımı duyurusu ilan edilmişti. Fakat mülakat esnasında adaylara yönlendirilen sorular adayları şaşırtmıştı. Sorulan soruların ilgili pozisyon ile uzaktan yakından bir alakasının olmadığı Mecliste tartışma konusu oldu.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Öztürk tarafından hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yanıtlaması istendi.
TBMM’ye verilen soru önerisinde adaylara yönelik sorulan sorular şu şekilde yer aldı:

“Kaç çocuk yapmayı düşünüyorsunuz?”, ”Cemaate karşı düşünceleriniz ne?”, ”Namaz kılıyor musunuz?”, “Cumhurbaşkanımızın cemaate karşı tavrını nasıl buluyorsunuz?” , Dünya 5’ten büyük sözü kime aittir.”, “Başkanlık sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorularının adaylara yöneltildiği TBMM’ye önerge olarak verildi.

Önergenin içeriği ise şu şekilde:

“ASDEP sözleşmeli personel alımı mülakatlarında adaylara yukarıda bahsi geçen türden sorular yöneltildiği iddiaları doğru mudur? Araştırılması düşünülmekte midir? Sorulduysa hangi illerdeki mülakatlarda sorulmuştur? Bahsi geçen sorular, Anayasamızın eşitlik ve tarafsızlık ilkelerine aykırı değil midir? 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Cumhuriyete ve devlete bağlı, tarafsızlık ilkesi içinde görev yürütmesi beklenilen devlet memuru adaylarına siyasi kanaat belirten ve Anayasamızın tarafsızlık ilkesini zedeleyici sorular yöneltmek doğru mudur? Bundan ne gibi bir fayda elde edilmesi umulmaktadır?”

Kamupersoneli.net  | Ankara

Exit mobile version