Öğretmen

Ücretli Öğretmenlik Başvuru Tarihleri Ne Zaman? Ücretli Öğretmenlik Maaşları Ne Kadar?

2016- 2017 Eğitim Öğretim yılı içerisinde öğretmen olarak atanamayan mezun öğretmenler için ek ders karşılığı ücretli öğretmenlik başvuruları devam ediyor. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Tüm detaylar haberimizde.

Ek ders yapmak ve devletten ufak bir rakam alımı gerçekleşen ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri çerçevesince farklılıklar gösterebiliyor.

Okullarda görevde bulunmak için başvuru yapmak isteyen yeni nesil öğretmen adaylarıyla alakalı duyuruları başvuru yapacakları il ya da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü internet adresi üzerinden takip etmeleri ya da telefon ile bilgi almaları gerekiyor.

Mezun olan ve atanamayan öğretmen adayları için ücretli öğretmenlik maaşları 1,000 ile 1,100.TL civarında olması bekleniliyor. Bir öğretmenin ayda ortalama 30 günden kalan 2 gününün hafta içine rast düşmesiyle beraber 132 saat derse giren bir ücretli öğretmenin maaşı ise 1,100-1,300.TL gibi para değeri kazanması beklenillmekte.  Bu rakamlar kişiye ve vergi dilimine göre değişmekle beraber, tatil gibi unsurlarla beraber farklılık göstreriyor.

Başvuru İçin İstenilen Belgeler

1- Diploma Fotokopisi

2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3- Savcılık Belgesi

4-Bölüm Dışı Başvurular İçin Sertifika Fotokopisi

5- Kpss Çıktı Belgesi (Sınava Girenler Getirecek)

Başvuruyla alakalı detaylı bilgi almak isteyen öğretmen adayları kendilerine en yakın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milii Eğitim Müdürlüğüne giderek bilgi alabilirler.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. 3.sinif türk di̇li̇ ve edebi̇yati öğrenci̇si̇ ücretli̇ öğretmenli̇k yapabi̇li̇r mi̇ teşkrler

  2. bölüm dışı başvurular i̇çin sertifika fotokopisi nedir arkadaş ya, normal öğretmeni atadınızda bölüm dışı başvuran pedegojik formasyonlulara mı iş vereceksiniz. kapitalizm ülkenin şah damarına yerleşmiş bi sertifika 2300-2500 tl , insanların umuduyla oynamayın yeter artık

  3. Bu maaşlar ücretli öğretmenlik için fazlasıyla az! İşine aşık ve ücretli öğretmenliği yapmak zorunda olanlar var. Sırf maaş dilimi yüzünden yuva kuramayanlar var. İşini kadrolu ögretmenlerden daha iyi yapan öğretmen arkadaşlar var. Lütfen ücretli öğretmenlik maaşları bu kadar olmasın… Kul hakkı yemeyin.