AÖF'te 4 yanlış 1 doğruyu götürmesin diye yüzbinlerce imza toplandı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri çeşitli platformlarda bir araya gelerek “Sınavlarda 4 yanlış 1 doğruyu götürmesin” diye imza kampanyası başlattılar. Peki, AÖF sınavlarında uygulanan “4 yanlış 1 doğruyu götürür” uygulaması ne zaman sona erecek? İşte tüm detaylar…

Açıköğretim Fakültesi ve YÖK’ün aldığı karar şu şekildeydi;

“Yükseköğretim Kurulunun (YÖK)18 Mart’ta aldığı karar gereğince 2016-2017 öğretim yılından itibaren AÜ Açıköğretim Sistemi’ndeki iktisat ve işletme fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, çoktan seçmeli 5 seçenekli test tipi sorularda, 4 yanlışın bir doğru cevabı eksiltmesi, AÜ Senatosunca karara bağlandı.”

Öğrenciler bu uygulamayı öğrenir öğrenmez tepkilerini sosyal medyada ve tüm platformalarda duyurmaya çalıştılar. Bizde Kamupersoneli.net olarak AÖF öğrencilerinin seslerini ve diğer tüm gündem sorunlarını duyurmaya çalışıyoruz.

MECLİS’TE SORU ÖNERGESİ VERİLMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi verildi. Soru önergesinin konusu ” Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının değerlendirilme yöntemine ilişkin ” olarak belirtildi.

AÖF vize ve final sınavlarının sona ermesiyle öğrenciler isyan etti. Sitemizde gelen yüzlerce yorumda öğrenciler bu uygulamasının solandırılmasını istiyor. Henüz Açıköğretim Fakültesi’nden konuyla ilgili olarak açıklama gelmedi. Öğrencilerin bir diğer sorunu ise Açıköğretim Fakültesi’nde bütünleme sınavlarının tekrar getirilmesi oldu. Öğrenciler, Eskeşehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden bütünleme sınavının tekrar getirilmesini ve 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulamasının kaldırılmasını istiyor.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Exit mobile version