Kamu Kurumlarında Mobbing ! ( Mobbing Hangi Kurumlarda Daha Çok Görülüyor?)

Alo 170’e Mobbing ve Asgari Ücret Şikayetleri Yağıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Alo 170 hattı son zamanlarda Mobbing ve Asgari ücret meselesi yüzünden sürekli çalıyor. Bilindiği gibi kısa zaman önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Süleyman Soylu konu ile ilgili “asgari ücreti az veren işverenler hakkında hukuki işlem başlatılacak” tarzında demeçlerde bulunmuştu.


Asgari Ücret Kurnazlığı

Asgari ücretin zamlanmasından sonra bazı işverenler çalışanlarına daha az para vermek için çeşitli yollara başvuruyor, çalışanın kartına tam asgari ücret yatırıyor fakat 300 TL’sini geri istiyor. Söz konusu şikayetleri değerlendiren ÇSGB, Bu firmaların sahipleri hakkında cezai işlem uyguluyor.

Ayrıca Mobbing uygulamaları yüzünden de ALO 170’e Şikayet Yağıyor.

Mobbing Şikayetlerinin Büyük Çoğunluğu Özel Sektörden

Son bir kaç sene içerisinde Alo 170 ‘e gelen mobbing şikayetlerinin büyük bir çoğunluğunu Özel sektör oluşturuyor. Mobbing şikayetlerinin %70’ini Özel sektör , %30 Kamu oluşturuyor. Kamu içerisindeki en yoğun şikayetler ise hastanelerden geliyor.

Erkekler Mobbing Uygulamalarından Daha Şikayetçi

Mobbing konusunda Alo 170’e şikayetlerini iletenlerin %58’ini erkekler, %42’sini kadınlar oluşturuyor.  Mobbing : “Yöneticilerin çalışanlarını aşağılama, psikolojik şiddet vasıtasıyla yıldırma, istifaya zorlama” anlamına geliyor.

Sanayi Sektörü Çalışanları Mobbing ‘den Rahatsız

Özel sektördeki mobbing şikayetlerinin büyük bir çoğunluğunu Sanayi sektörü oluşturuyor.

En Çok Şikayet İstanbul’dan…

Mobbing şikayetlerine il bazında bakıldığında; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyükşehirler başı çekiyor.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı haberlerinden ve daha da fazlasından haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara
Exit mobile version