Emniyet Personeli

10 Bin Polis Özel Harekat (PÖH) Fiziki Yeterlilik Sınavı (Mülakat) Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

10 Bin PÖH Alımı Fiziki Yeterlilik Sınavları Devam Ediyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alımı yapılacak olan 10 bin PÖH fiziki yeterlilik parkur ve sağlık testleri devam ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin PÖH alımı başvurularını aldıktan kısa bir süre sonra mülakatlara çağırılan adayları açıklamıştı. PÖH adayları ilk olarak sağlık testine ardından parkur sınavına katılıyorlar.

Sağlık testinde söz konusu sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımayan adaylar eleniyorlar. Şartları taşıyan adaylar ise bir sonraki aşama parkur sınavına geçiyorlar. Parkur sınavında 50 saniyenin altında parkuru tamamlayan PÖH adayları sözlü mülakatlara çağırılıyor. Tamamlayamayanlar ise eleniyorlar. 

10 Bin PÖH Ne Zaman Göreve Başlayacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu ile ilgili olarak çeşitli açıklamalar yapmıştı. Bakan Soylu açıklamasında, normal şartlarda PÖH eğitim süresinin 5-6 ay olduğunu ancak sadece bu sene bu sürenin kısa tutulacağını ifade etmişti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm çalışmaların doğrultusunda 10 bin PÖH’ün Mart ayında sahada olacağını ifade etmişti. 

PÖH Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bilindiği gibi 10 bin Polis Özel Harekat (PÖH) adayının fiziki ve sağlık testleri devam ediyor. Mülakatlar sonuçlarının başvuru sonuçları gibi kısa bir sürede açıklanması bekleniyor. 
Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından konu ile alakalı olarak herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Bir Yorum