Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Şubat Ataması Henüz Net Değil

Bakan Yılmaz, açıklananların taslak olduğunu ve önerileri aldıktan sonra nihai hale getirip, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde bu müfredatı uygulayacaklarını belirtti.

Şubat Ataması 

Bir gazetecinin Şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı? Sorusu üzerine Bakan Yılmaz, şuan bu konu net değil. Çalışma Bakanı, Maliye Bakanı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak üzerinde çalışıyoruz. Toplam 60 bin kadro var. Bunun kaçı Milli Eğitim Bakanlığına verilecek, kaçı polis, kaçı sağlıkçı olacak belli değil biraz daha sabır.

Bakan Yılmaz “Bu müfredat, dolayı TEOG ve LYS sınavlarını etkilemeyecektir.” dedi.

Müfredat 1,5 ve 9 sınıflar ile başlayacak.

Müfredat için 1 ay boyunca görüş alınacak.

İşte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Açıklamaları;

Eğitim insanın kendisini tanımasını sağlamasıdır. Plan yaptık durduk diye bir şey eğitimde söz konusu değildir. Programı buraya kadar getirmek için çok çalıştık. Hazırlanan bu programlar birer taslak. 

2017 ve 2018 döneminde bu çerçevede öğretmenlerimiz bu programlar çerçevesinde eğitim verecekler. Öğrenciler yeni hazırlanmış müfredatla eğitim alacaktır. 

Program geliştirme süreci eğitim ihtiyaç analizi yapılmıştır. Kimin ne şikayeti varsa 13 Ocak 2017 tarihine kadar bize bildirmesini istiyoruz. Bütün halkımızın görüşlerini bizimle paylaşmaya çağırıyoruz. 

10 Şubat 2017’den sonrası programlarının onaylanması süreci olacaktır. 

Askıya çıkarılan programlar neticesinde 53 farklı programın taslağı çıkarılmıştır. Bu taslak aşaması öğretmenler akademisyenler ve genel müdürlük çerçevesinde oluşan komisyonlar tarafından yapıldı. 

Bizim için her öğrencimiz değerli ve kıymetlidir. 

Öğrenci yeterliliklerini Türkiye yeterlilik çerçevesinde belirledik. MEB’in 2015-2019 stratejisi dikkate alındı. Öğrenci yeterliliklerinin tamamı çok önemlidir. 

Bu yolculukta tüm halkımızın katkısının bizim için önemli olduğunu sizin için vurguluyorum.

Ders sayıları ile ilgili olarak net bir şey yok çalışmalarımız devam ediyor.

Taslak ile ilgili herkes kendi görüşünü söylesin sonra ortaya bir şey çıkacaktır. 

Onay sürecinden sonra ders kitabı yazım süreci başlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Exit mobile version