AÖF Final Sınavı Öncesi Tavsiyeler

14-15 Ocak 2017 tarihlerinde Açıköğretim Fakültesi final sınavları yapılacak. Dört yanlış bir doğruyu götürdüğü için öğrenciler yeni sisteme alışmış değil. Bu yazımızda AÖF öğrencilerine birtakım tavsiyede bulunacağız.

Finalin % 70’i Baz Alınacak

Açıköğretim Fakültesi’nde Vize sınavının %30’u, final sınavının ise %70’i baz alınmaktadır. Buna göre final sınavının çok daha önemli olduğunu söyleyebiliriz. Vizede bir dersten 0 (sıfır) puan alınsa bile finalde o dersi kurtarma şansı vardır. Kamupersoneli.net okurlarının bu süreçte final sınavlarına çok dikkatli çalışması gerekmektedir. Final sınavlarında tüm kitaptan soru çıkmaktadır, bu yüzden ders çalışmaya erken başlayanlar daha başarılı olacaklardır.

10 Soru Yapan Koşulsuz Olarak Geçer

Eğer CC (50-55 puan) ve üzeri bir puan aldığınızda (vize-final ortalamasına göre) o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir. Yani herhangi bir dersten 50 ve üzeri alanlar o dersi başarmış olacaktır. Öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. 35 puan 7 soruya denk gelmektedir. Bazı derslerden yüksek puanla geçildiği takdirde bazı derslerde de 35 ile ders geçebilir ancak not ortalaması 2.00’ın üstünde bir ortalamaya sahip olmak gerekir.

Yanlış Doğruyu Götürecek

Sınavlarda artık 4 yanlış bir doğruyu götürecek. Dolayısıyla cevabınızı bilmediğiniz soruları yapmak veya 20 sorunun tamamını işaretlemek öğrencinin o bir dersten kalmasına sebep olabilir. Öğrencilerin yanlış sayısının fazla çıkması durumunda bir dersten 35’in altında puan alma ihtimali ortaya çıkmaktadır. Emin olunmayan soruların boş bırakılmalı, eleme yapılabilecek sorular çözülebilir ancak bu sefer öğrenci vize-final dengesini kafasında iyi kurup ona göre adımlar atmalıdır. Bir dersin 20 sorusunun cevaplarında eşit sayıda şıklar olduğu bilinmektedir. Yani 4 adet A, 4 adet B, 4 adet C, 4 adet D, 4 adet E cevabı var. Sınavda buna göre soruları çözmek de riskli olabilir, bunu uygulamak dersi tekrar etmenize yola açabilir ancak 14-15 sorunun cevabından eminseniz kalan soruları bu sisteme uygulamanız kolay olabilir, o dersten 100 puan da alabilirsiniz.

Yardımcı Kitaplar Öğrenci Başarısını Düşürebilir

Anadolu Üniversitesi sınavlara yönelik kitap dışında çok fazla doküman sunmaktadır. Konu özetlerinden testlere, soru cevaplardan çıkmış sorulara, slayt gösterilerinden videolara kadar her türlü malzeme var. Bu malzemeleri bizzat ders öğretmenleri ve asistanları hazırlamaktadır. Yardımcı kaynakları yerine AÖF’ün sunduğu kaynakları çalışılması öğrenci başarısını arttıracaktır. Kamupersoneli.net olarak tüm kaynakları sizlerle paylaşıyoruz.

Çıkmış Sorular Önemli Mi?

AÖF sınavlarında zaman zaman çıkmış sorular tekrar sorulabilmektedir veya aynı konuyu içeren benzer sorular gelmektedir. Çıkmış sorulara göz gezdirmek faydalı olabilir, hem soru tarzlarını görmek açısından hem de 1-2 soru da olsa çıkmış soruların tekrar sorulma ihtimali olduğu için çıkmış soruları çözmek gereklidir.

Final Sorularını Daha Kolay Bekliyoruz

Yanlış doğruyu götüreceği için öğrencilere birtakım kolaylıklar yapılacaktır diye düşünüyoruz. Final sorularını daha kolay sorabilirler çünkü vizelerde öğrenci başarısı çok düşmüşse bunu dengelemek için kolay soruların sayısı arttırılabilir. Tek ders sınavı yerine 3 ders sınavı getirilmişti. Bu da mezun olabilecek öğrencilerin işini kolaylaştıracaktır.

*Milyonlarca öğrenci ön lisans ve lisans bölümlerini açık öğretim yoluyla okumaktadır. Anadolu Üniversitesi dışında Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi’nde de açık öğretim fakültesi vardır. Kimi öğrenciler ikinci üniversiteyi okurken kimisi ilk defa üniversite okumaktadır. Bu hafta Anadolu Üniversitesi AÖF Final sınavları yapılacaktır. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.

Kamupersoneli.net | ÖZEL İÇERİK

Exit mobile version