Öğretmen

Esas Öğretmen Atamaları Şubat’ta Yapılacak

2017 yılına girdik. MEB, özür grubu tayin başvurularını almaktadır. Öğretmen adayları ise bir an önce Şubat dönemi atama duyurusunun yapılmasını istemektedir. Haber sitelerine konuyla ilgili haberler düşse de MEB’den resmi bir açıklama ve duyuru gelmedi. Bu haberimizde gerçekçi bir şekilde öğretmen atama konusunu değerlendireceğiz.

1) 668 sayılı OHAL kararnamesiyle sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat getirildi. 3 Ağustos 2016’da sözleşmeli öğretmenlik yönetmeliği çıkarıldı. Yönetmeliğin 6.maddesinde şu ifade geçmektedir: “Sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına Şubat döneminde atama yapılır. Bakanlıkça gerekli görüldüğü hâllerde pozisyon imkânları ve ihtiyaç kamupersoneli.net çerçevesinde bu dönem dışında da atama yapılabilir.” Yani atamalar Şubat ayında yapılacak, ihtiyaç doğrultusunda başka aylarda da yapılabilecek. Nitekim geçen Ekim ayında 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılmıştı. Şubat ayının yönetmelikte olması, atamanın mutlaka yapılacağı anlamına gelmektedir.

2) 2017 yılı bütçesine göre toplamda 60 bin personel alınacağı, bunun yarısının da MEB’e verileceği açıklanmıştı. Yani genel bir beklentiye göre 30 bin öğretmen veya biraz daha üstünde bir öğretmen alımı olacağını söyleyebiliriz. 30 bin öğretmen sadece Şubat döneminde de alınabilir veya Şubat-Eylül diye bir ayrım yapılıp ona göre bir planlama yapılması da mümkündür. Ancak yönetmelikte atamaların Şubat ayında yapılacağını unutmamak gerek.

3) Mülakatla sözleşmeli öğretmen alımı olacağı için ön başvuru, mülakat, atama süreçlerinin uzayacağından atamaların Şubat’ta yapılması zor gözükmektedir. İlanın ve başvuruların gecikmesi atamaların Mart ayına sarkacağına işarettir.

4) Öğretmen adaylarının Şubat’ta istediği atama sayısı 60 bindir. Onların gönüllerinden geçen, hedeflediği sayı 60 bin ancak Maliye’nin 60 bin atama iznini vermeyeceğini, MEB’in de bir seferde 60 bin öğretmen ataması yapmayacağını söyleyebiliriz. Tahminimiz 30-35 bin arası bir öğretmen atama izninin kamuoyuna açıklanacağı yönündedir.

Referandum faktörüne bağlı olarak da Mart ayında 30 bin öğretmen ataması yapılması mümkün ancak Habertürk gazetesinde çıkan Şubat 15 bin, Ağustos 15 bin öğretmen atama haberi de gerçekleşebilir. Veya 20 bin + 10 bin. Hatta 20 bin +15 bin şeklinde de olabilir. Bunların hepsi mümkündür ama TBMM’den referandum kararı çıkarsa bu durumun öğretmen alımlarına olumlu etkisi olacaktır.

Özetle; Öğretmen atama sayısını bizzat Başbakan Binali YILDIRIM’dan duyacağımızı söyleyebiliriz. Daha önce de bunu yazmıştık. Duyurunun ve açıklamanın gecikmesini kamupersoneli.net hayra yormak gereklidir. Temennimiz MEB’in Şubat-Mart döneminde 30 bin öğretmen atamasıdır. Eylül dönemi için de ilave atama izinleri alınarak 2017 KPSS’ye girecek adaylara da kadro açılmasıdır.

Zeki KARA/ KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. İçime su serptiniz inşAllah sözleşmeli personel alımında yönetmeliğin 6.maddesine uyulur

  2. Kac alim olur bilmiyorum. İşsizim ve evime ekmek goturemiyorum. Belki mulkata giderim bir umut. İki bin verin lutfen

  3. Mülakatı savunan genç torpilci arkadaşlarıma mülakata başarılar

  4. Lütfen El Sanatları Öğretmenliği kontenjan sayılarının artırılmasını istiyorum.İki çocuğum için. En az 100 kontenjan

  5. Vatanseveriz ama nedense biz hep ihmal edildik. Soruyorum neden? 15 temmuzda sizin arkanizda meydanlarda ölumu karsimuza aldigimiz icin mi? Kac yildir bransimizi öldurdunuz. Açik ogretimde actiniz, formasyonu ekmek su gibi dagittiniz. 50 bin kisi sinava girdik. İki bin hakkimiz. Yoksa referandumda vs destek yok. İhmal eden, ihmal edilir. Tayyip baba,sen de sahip cikmadin bize. İki bin mulakat icin son umut. Ötesi yok.

  6. Yahu ne kaygılıyorsunuz atamada 3 katı adamı boşamı cağırdılar atama mulakata girenlrrden aynen devam eder zamamda sıkıntı olma vesselam

  7. Mülakatı savunan sınava çalışmayıp düşük puan alan arkadaşlara yazıklar olsun.