20 Bin Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı Gündeme Geldi Mi? Bayan Alımlar Yapılacak Mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin PÖH alımı başvuruları tamamlandı, sonuçlar açıklandı ve PÖH adayları mülakat sınavlarına katıldılar.  

10 Bin PÖH Alımı Mülakatları Devam Ediyor

10 bin Polis Özel Harekat alımı başvuruları sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar 19 Aralık 2016 ile 15 Ocak 2017 tarihleri arasında fiziki yeterlilik sınavlarına katılıyorlar. Fiziki yeterlilik sınavları 25 Aralık 2016, 31 Aralık 2016 ve 1 Ocak 2017 tarihlerinde yapılmadı. 

10 Bin PÖH Alımı Mülakat Yorumları İçin Tıklayınız. 

20 Bin PÖH Alımı Yapılacak Mı?

Bilindiği gibi 10 bin PÖH alımında bayanlara şans verilmedi. Bayan PÖH adayları ilgili makamlara dilekçe göndererek şikayetlerini ve arzularını ilettiler. Ancak yapılan tüm çabalar boşa çıktı. Bayan PÖH alımı yapılmadı. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ise TBMM önünde yaptığı bir açıklamada 20 bin PÖH alımının yapılacağına dair bir söylentinin olacağını belirtilmişti. 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in Açıklamaları 

20 Bin PÖH Alımına Bayanlarda Başvuru Yapabilir Mi?

20 bin PÖH alımı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından veya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gündeme getirilmedi. Bu bağlamda bayan PÖH adaylarının da başvuru yapıp yapmayacağı belirlenemedi. 

Exit mobile version