Şubat'ta Atanacak 30 Bin Öğretmen Ancak Mart’ta Göreve Başlar

2017 Şubat dönemi öğretmen atamalarının resmi olarak duyurulması bekleniyor. MEB’e 2017 yılı için atama izinleri yakın zamanda verilecek.

MEB’de öğretmen atama planlaması ve takvimi üzerinde çalışmalar sürüyor. Anayasa değişikliği referandumunun öğretmen atama kontenjanlarını etkileyeceği kesin. Normal şartlarda Şubat için öngörülen öğretmen atama kontenjanı 10-15 bin arasındaydı, referanduma gidilecek olması atama kontenjanını 30 bine kadar çıkartacaktır.

Eğer 30 bin öğretmen ataması için ilana çıkılırsa öğretmenlerin göreve başlaması Mart ayını bulacaktır.

Takvim Nasıl Olabilir?

Ocak’ta Ön Başvuru, Şubat’ta mülakatlar, Mart’ta da atamaların yapılma olasılığı yüksek. MEB’in sözleşmeli öğretmen alımını yaklaşık 40 günlük bir sürede tamamlaması bekleniyor.

İki Konuda Nasıl Yol İzlenecek?

15 bin atamada mülakatta 60 puanın altında alanların Şubat atamasına başvuru yapmasında yasal olarak bir engel yok ancak Şubat dönemi atamasında da aynı kişilerin tekrar başvuru yapması mülakat listesini doğrudan etkilenecektir. Eylül döneminde 60 puanın altında alarak öğretmenlik tercihi yapması uygun bulunmayan adaylara Şubat döneminde tekrar başvuru hakkı verilmesi konusu MEB’de tartışılmaya devam ediyor. Göreve başlamayan veya istifa edenin yerine 6 ay içinde tekrar atama yapılabilecekti.

Ancak şu ana kadar bununla ilgili bir duyuru yayımlanmadı. 15 bin atamada mülakattan 60 puan ve üstü alanlardan tercihlerine atanamayanlar için ek tercih beklenmektedir. Boş kalan kadrolara Şubat dönemi atamalarından önce yerleştirme yapılması faydalı olacaktır çünkü yerleşen öğretmenler Şubat atamasına tekrar başvuru yapamayacağı için mülakat listesine düşük puanlılar da girebilecektir.

Kamupersoneli.net Notu; MEB’in Şubat dönemi için 30 bin öğretmen atama yapması öğretmen adaylarını memnun edecektir. Maliye yönünden bir engel olmadığı düşünüldüğünde 30 bin öğretmen ataması hayal değildir. Referandum öncesi MEB’e 30 bin yeni öğretmen ataması her yönden olumlu olacaktır.

Kamupersoneli.net | Zeki KARA (ÖZEL İÇERİK)

Exit mobile version