Güvenlik Korucusu ve Bekçilerin Kamu Görevine Geçirilmesi Hakkında Soru Önergesi Verildi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde ” Güvenlik korucusu, gönüllü korucu ve bekçi sayıları ile korucu ve bekçilerin statü, özlük hakları ve örgütlenmelerine yönelik çalışmaların olup olmadığı ” sorulmuştur. 

Verilen Soru Önergesinin Detayları 

Aşağıdaki soruları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince azılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 

1- 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle ülkemizdeki güvenlik korucusu, gönüllü korucu ve bekçi sayısı ne kadardır? Korucu ve bekçi kadroları hangi kriterlere göre belirlenmekte ve illere tahsis edilmektedir?

2- Devlet tarafından Korucu ve Bekçilere sağlanan imkanlar nelerdir?

3- Koruculara ve Bekçilere; Jandarma ve Polis gibi kamu görevlisi statüsü verilmesine yönelik bir çalışma var mıdır?

4- Başta terörle mücadele olmak üzere ülkemizde huzur ve güvenin sağlanması için şehit ve olma pahasına hizmet eden Korucu ve Bekçilerin silah ruhsatları, silah temini ve vergileri ile sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi yönündeki çalışmalar hangi aşamadadır?

5-Başta şehit ve gaziler dernekleri olmak üzere Korucu ve Bekçilerin örgütlenmesi topluma saygınlığının geliştirilmesi için hükümet tarafından yürütülen bir çalışma var mıdır?

 

Exit mobile version