Öğretmen

Göreve Başlayan 500 Suriyeli Öğretmene Eğitici Eğitimi Veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan açıklamada 500 Suriyeli öğretmene pedagojik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla eğitici eğitimi verildiği belirtildi. 

Söz konusu eğitim Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile 46 akademisyenin katılımı ile yapılıyor. Toplamda 20 bin 500 Suriyeli öğretmen bulunuyor ancak sadece 500’ü göreve başladı. Bu bağlamda eğitimler sadece 500 Suriyeli öğretmene veriliyor. 

500 Suriyeli eğitici Suriyeli öğretmenlere 23 Ocak 2017 ile 3 Şubat 2017 tarihleri arasında eğitim verecekler. 

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve UNICEF işbirliğinde 21 ilde 20 bin 500 Suriyeli öğretmene eğitim vermek üzere, 2 Ocak 2017 ile 13 Ocak2017 tarihleri arasında farklı üniversitelerden 46 akademisyenin katılımıyla, 500 Suriyeli öğretmene yönelik geçici eğitim merkezlerinde görev yapan Suriyeli öğretmenlerin eğitici eğitimi gerçekleştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci Suriyeli öğretmenlerin eğitimi için yapılan programda bir konuşma yaptı. 

Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı olarak Suriyeli çocukların barış ve refah içinde yaşamaları, dünya barışının oluşmasına katkıda bulunmaları amacı ile Suriyeli çocuklara kaliteli bir eğitim sağladıklarını ifade etti. 

Ayrıca Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci “Çocukları birer mimar, mühendis ve doktor olarak yetiştirip ülkelerini yeniden imar etmeleri ve gelişimine katkıda bulunmaları için eğitim veriyoruz” dedi. 

Demirci, eğitmenlerin Suriyeli çocukları ve özellikle kız çocuklarını okula göndermeleri için Suriyeli aileleri ikna etmelerinin önemini vurguladı.


KAMUPERSONELİ.NET