4/C'lilere Kadro Konusunda Soru Önergesi Verildi

 CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan tarafından Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinin konusu ” 4/Cli olarak bilinen sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin ” olarak belirtildi. 

Soru Önergesinin Detayları İse Şöyle;

 Aşağıda belirtilen sorularımın Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince arz ederim. 

Çalıştıkları kurumlar özelleştirildiği için değişik kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve 4/C’liler olarak bilinen sözleşmeli personel, yıllardır kadro beklemektedir. Bugüne kadar 4/C’li sözleşmeli personelin kadroya alınacağına ilişkin yetkililerce çeşitli dönemlerde sözler verildi. Örneğin 11 Haziran 2011 tarihinde yapılan seçimler öncesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 4/C’lilerin 4/A kadroya atanması bu olmazsa en azından 4/B sözleşmeli personel statüsüne alınmaları konusunda mutabakata varıldı. Ancak, bugüne kadar 4/C’lilerin kadro sorununun çözümüne ilişkin herhangi bir ilerleme sağlanmadı. 

Bu bağlamda;

1- Toplam sayısının 50 bin civarında olduğu belirtilen 4/C’li sözleşmeli personele kadro verilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır? İş güvencesi olmayan, mali ve sosyal hakları kısıtlı 4/C’lilerin çalışma koşulları her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmektedir. Bu nedenlerle ve ” eşit işe eşit ücret ” ilkesine de aykırı çalıştırıyorlar. 4/C’li kamu çalışanlarının memur kadrosuna geçirilmeleri bu mağduriyetlerin önüne geçecektir. 4/C’li çalışanlar ne zaman kadroya alınacaktır ?

 

Gelişmelerden Anlık Haberdar Olun 
Exit mobile version