Engelli Öğretmen Resen Atanabilir Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir soru önergesine verdiği cevapta MEB bünyesinde 4850 engelli öğretmenin görev yaptığını belirterek engeli devam eden öğretmenlerin norm fazlası olduklarında resen atamalarının yapılmayacağını açıkladı.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te engelli öğretmenlerle ilgili olarak soru önergesi sundu. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından soru önergesine şu yanıt verildi;

“Bakanlığımız MEBBİSkayıtlarına göre 19.10.2016 tarihi itibariyle resmi eğitim kurumlarında 3.714 erkek, 1.676 kadın olmak üzere 4.850 engelli öğretmen görev yapmaktadır.

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 53’üncü maddesinin 5’inci fıkrasında; “Bu madde kapsamında il içinde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda fazlalık, il içinde zamana bağlı olmaksızın yapılacak yer değiştirmelerle giderilir. Bu şekilde yapılacak yer değiştirmeler, duyurusu yapılan eğitim kurumlarına öğretmenlerin  tercihleri de dikkate alınarak hizmet puan üstünlüğüne göre yapılır. Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanlar ile tercihlerine atanamayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce resen belirlenir.” hükmüne yer verilmiş, aynı fıkranın sonuna 08.09.2016 tarihli ve 29825 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle “Ancak ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırık oranında engelli olduğu belirtilen öğretmenler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan öğretmenlerden norm kadro fazlası konumunda bulunanlar, engellilik durumlarının devamı süresince resen görev yeri belirlemeden istisnadır.” cümlesi eklenmiştir. Bu kapsamda engelli öğretmenler norm fazlası uygulamasından muaf tutulmaktadır. Ayrıca Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde engelli öğretmenlere ek puan verileceğine ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.”

Kamupersoneli.net | ÖZEL İÇERİK

Exit mobile version