Ekpss

ÖSYM, EKPSS branş sıralamasını ne zaman yayımlayacak?

 Günümüzde engelli memur adaylarının kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamına olanak veren tek sınav Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı. Hal böyle olunca da adaylar bu sınava aylar öncesinden çalışmaya başlayarak sınav sonunda iyi bir puan alıp atanmayı umut etmektedirler. Ancak adayların bu süreç içerisinde karşılaştıkları bir çok sorun bulunmaktadır ki bunlardan birisi de ÖSYM tarafından EKPSS’ ye ait branş sıralamalarının yayımlanmaması.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 24.04.2016 tarihinde tüm Türkiye genelinde yapılmış ve sonuçları ise 18.05.2016 tarihinde açıklanmıştı. Adaylar her bir atama döneminde almış oldukları puanlara göre branş sıralamalarını ÖSYM’nin sisteminden görmekte ve tercihlerini de bu doğrultuda yapmaktadırlar. Ancak ÖSYM engelli memur adaylarına yönelik 8 ay öncesinde yapılan 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) ait branş bazında sıralamayı Aralık ayının ortasına gelmemize rağmen halen açıklamaması engelli memur adaylarını tedirgin etmektedir.

Adayların tercihlerini yapmalarında önemli bir rol oynayan sıralamalarının bilinmemesi adaylardaki tedirginlikleri daha da arttırmakta ve atamalar sonrasındaki güncel sıralamasını öğrenememektedir.

Bir Yorum

  1. teşekkürler derdimizi dile getirdiğiniz için, ösym 8 ay oldu insaf

  2. EKPSS sınav sonucu ile yapılan 2016/2 tercih sonuçları ataması engelli memurlardan alım aralık ayında 2016/2. kura ataması şimdi ne zaman aralık 2016 bekleniyorum