Şubat 2017'de 30 Bin Öğretmen Ataması Yapılabilir mi?

Başbakan Binali YILDIRIM, Şubat ayında 1500 engelli öğretmen alımı yapılacağını açıkladı, Şubat ayında sözleşmeli öğretmen alımlarıyla ilgili sayıların netleşmesiyle birlikte resmi bir açıklama yapılacak olup ön başvuru süreci başlatılacaktır.

60 Bin Öğretmen Alımı Olur Mu?

2017 Şubat döneminde 60 bin öğretmen alımı veya MEB’in 60 bin kadro talep ettiğine dair bazı haberler yer almıştı. 60 bin sayısı 2017 için tüm kurumlara dağıtılacak kadrolardır. MEB’in Şubat döneminde 60 bin öğretmen alımı yapması mevcut şartlarda mümkün gözükmemektedir.

30 Bin Öğretmen Alımı Olur Mu?

Haber sitelerinde dolaşan bir başka sayı ise 30 bindir. Tüm kurumlara toplamda 60 bin kadro dağıtılacağını ve MEB’in 2017 Eylül’de de öğretmen ataması yapacağını varsaydığımızda Şubat döneminde 30 bin öğretmen atamasının zor olduğunu söyleyebiliriz. Elbette sözleşmeli alımlar olduğu için Maliye ek atama izinlerini kolaylıklar verecektir, buradaki temel husus Maliye’nin yaklaşımı olacaktır. Bizim de temennimiz Şubat döneminde 30 bin öğretmen alımının yapılmasıdır ama Maliye bizimle aynı fikirde olacak mı bunu ilerleyen günlerde göreceğiz. 

Dershane Öğretmenleri İçin Tekrar Başvuru Alınabilir

Sınavsız olarak sadece sözlü sınava bağlı olarak dershanede belli bir süre çalışanlar MEB’e sözleşmeli öğretmen olarak atanmıştı ancak açılan kadrolar dolmadı. 6 yıl çalışma şartında esneklik yapılması ve 4 yılını dolduranların başvuru yapacak şekilde bir düzenleme yapılmasına dair talep MEB’in masasında bekliyor. 

Kamupersoneli.Net Notu: MEB, önümüzdeki 2 yıllık dönemde öğretmen açığını kapatmak istiyor ve ondan sonra her sene emekli olacak sayı kadar öğretmen alımı yapmayı planlıyor. Şubat ayında 30 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesi atama bekleyen adaylar için çok olumlu olacaktır ama mevcut şartlarda Maliye izin verecek gibi durmuyor. Referanduma gidilecek olması atamaları olumlu etkileyebilir. Şubat öğretmen atama sayılarını yakın bir zamanda bizzat Başbakan Binali YILDIRIM’ın açıklaması bekleniyor.

 

Exit mobile version