Öğretmen

Şubat 2017'de 30 Bin Öğretmen Ataması Yapılabilir mi?

Başbakan Binali YILDIRIM, Şubat ayında 1500 engelli öğretmen alımı yapılacağını açıkladı, Şubat ayında sözleşmeli öğretmen alımlarıyla ilgili sayıların netleşmesiyle birlikte resmi bir açıklama yapılacak olup ön başvuru süreci başlatılacaktır.

60 Bin Öğretmen Alımı Olur Mu?

2017 Şubat döneminde 60 bin öğretmen alımı veya MEB’in 60 bin kadro talep ettiğine dair bazı haberler yer almıştı. 60 bin sayısı 2017 için tüm kurumlara dağıtılacak kadrolardır. MEB’in Şubat döneminde 60 bin öğretmen alımı yapması mevcut şartlarda mümkün gözükmemektedir.

30 Bin Öğretmen Alımı Olur Mu?

Haber sitelerinde dolaşan bir başka sayı ise 30 bindir. Tüm kurumlara toplamda 60 bin kadro dağıtılacağını ve MEB’in 2017 Eylül’de de öğretmen ataması yapacağını varsaydığımızda Şubat döneminde 30 bin öğretmen atamasının zor olduğunu söyleyebiliriz. Elbette sözleşmeli alımlar olduğu için Maliye ek atama izinlerini kolaylıklar verecektir, buradaki temel husus Maliye’nin yaklaşımı olacaktır. Bizim de temennimiz Şubat döneminde 30 bin öğretmen alımının yapılmasıdır ama Maliye bizimle aynı fikirde olacak mı bunu ilerleyen günlerde göreceğiz. 

Dershane Öğretmenleri İçin Tekrar Başvuru Alınabilir

Sınavsız olarak sadece sözlü sınava bağlı olarak dershanede belli bir süre çalışanlar MEB’e sözleşmeli öğretmen olarak atanmıştı ancak açılan kadrolar dolmadı. 6 yıl çalışma şartında esneklik yapılması ve 4 yılını dolduranların başvuru yapacak şekilde bir düzenleme yapılmasına dair talep MEB’in masasında bekliyor. 

Kamupersoneli.Net Notu: MEB, önümüzdeki 2 yıllık dönemde öğretmen açığını kapatmak istiyor ve ondan sonra her sene emekli olacak sayı kadar öğretmen alımı yapmayı planlıyor. Şubat ayında 30 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesi atama bekleyen adaylar için çok olumlu olacaktır ama mevcut şartlarda Maliye izin verecek gibi durmuyor. Referanduma gidilecek olması atamaları olumlu etkileyebilir. Şubat öğretmen atama sayılarını yakın bir zamanda bizzat Başbakan Binali YILDIRIM’ın açıklaması bekleniyor.

 

Bir Yorum

  1. ne 30 bini ya o kadar kişi ihraç edildi 50 60 binden aşağısı sadece hayal kırıklığı olacaktır

  2. Dershaneciler sınavsız atansa bizde sınava girenler olarak birleşip referanduma hayır diyelim

  3. Ya dershaneciler millet gibi sınava girselerdi kardeşim bu dershaneci leşçilere hakkımızı kaptırmayız eyer bunlar tekrar atansa oyumuz kesin hayır

  4. Normal hayatımızı referandumun belirlemesi o kadar çalış sonra senin geleceğini 60 70 yıllık ömrünü bir kaç kişi mülakat adı altında 4 5 dakikalık görüşmeyle karAr vermesine göre normaldir yani

  5. Yapılsa ne olur insanların ağızlarına bir parmak bal çal sonra iş yapıyoruz söyleminde bulun. Hala şu sorunu çözemediler. Bu ülke büyük ülke gelişiyor ya herkes mutluluk içinde okuyan insan mesleğini yapamıyor. Boş laflara karnımız tok herşeye para bulunuyor yol köprü yapılıyor ülke kalkınıyor. Sistem yok plan yok varsa da icraat yok. İnsanlar mağdur çözüm üretin çözüm nerde halkımız o kadar atanamayan pardon atanmayan öğretmen yakını var sorunu biz çözemezsek kimse çözmez .Çare biziz herkes seferber olmalı bu sorun en kısa zamanda çözülmeli

  6. Sesimizi duyun. Mesleki Eğitim El Sanatları Öğretmenliğine lütfen en az 100 kontenjan istiyoruz

  7. Edebiyat mağdur. 79 ile mulakat bile goremedim. Edebiyata 2500 kadro. 46 binle rekor bizde. Edebiyat ve dil, bir milletin namusudur. Namusuna sahip çık MEB. Biz şiiri uzun adamla sevdik. Sahip çik bize uzun adam.

  8. Islerine geldiği gibi davranıyorlar o kadar ihraç oldu bu açıklar nasıl kapandı gizli saklı el altından mi alım oldu

  9. bu dersaneciler şerefleriyle kazansaydılar ya 6 yıl git dersanede çalış ama atanama alan sınavı olmasına ragmen bu arkadaşlar atanamadıysa atanmasınlar artık bir zahmet zaten kendi alanlarında yetersiz insanlardır.

  10. Yıllardır dershanelerde öğretmenlik yapmış tecrübeli öğretmenlere mülakatta değerlendirelim hazır birikimi cocuklarımızın ve ülkemizin gelecegine seferber edelim teşekkürler

  11. edebiyat 2500 istiyoruz sınıf öğret. yarısı haak veadalet için edebiiyaaat

  12. Edebiyat mağdur. 79 ile mulakat bile goremedim. Edebiyata 2500 kadro. 46 binle rekor bizde. Edebiyat ve dil, bir milletin namusudur. Namusuna sahip çık MEB. Biz şiiri uzun adamla sevdik. Sahip çik bize uzun adam.

  13. Ortaogretim ve önlisans duzeyi en az 100-250 atama bekliyoruz 3.500 ortaogretim 2.500 onlisans mevzun var alım ise hic yok lutfen alim yapın!!!!!

  14. Ortaogretim ve önlisans duzeyi en az 100-250 atama bekliyoruz 3.500 ortaogretim 2.500 onlisans mevzun var alım ise hic yok lutfen alim yapın!!!!!

  15. Şubat atamasında dersaneci felsefe öğretmenlerine kadro istiyoruz. Şartları tutanlar atandın. Göreve haziriz

  16. Madem edebiyat öğretmeni ihtiyacı yoktu; neden açık öğretimde edebiyat bölümü açılarak 17 bin olan mezun sayısının 46 bine çıkmasına sebep olundu. (En çok mezun şuan edebiyatta) .Böylece edebiyat mezunun atanması kaf dağının ardındaki elma oldu. Şubatta edebiyata en az 3000 kontenjan verilmeli…verilmeli ki ilahi adalet bir nebze yerini bulsun.

  17. sen atanma zaten canım önce eğer kelimesinin yazılışını öğren !!!