Bakan İsmet Yılmaz Açıkladı ! Şubat'da Öğretmen Ataması Yapılacak Mı ?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 2017 yılı bütçe tasarısının TBMM Genel Kurulda kabul edildikten sonra Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere Devlet Personel Başkanlığı yetkililerinin kadro dağılımı atama sayısını belirleyeceklerini açıkladı. İsmet Yılmaz 2017 yılında kamu için 60 bin atama sayısının belirlendiğini ve bu sayıdan kaçının Milli Eğitim Bakanlığına verileceğinin toplantıda belirleneceğini belirtti.  

Bakan İsmet Yılmaz TBMM’de bir konuşma yaptı. Bakan Yılmaz ” Şubat ayında atama olacak mı ” sorusuna cevaben çeşitli ifadeler kullandı. İsmet Yılmaz açıklamasında, 2017 yılı bütçesinde açıktan atama toplam sayısı belli oldu, bu sayı 60 bin. Dolayısıyla bu 60 binin tümü açıktan atama. Öğretmen var, hakim var, polis var ihtiyaçlarıyla. Bu atamaların dağılımına kim karar verecek. Maliye Bakanı Devlet Personel Başkanlığı yetkilileri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşülecek ve atama dağıtımı için bir karar verilecek. 

Şubat Ayında Atama Yapılacak Mı ?

Doğal olarak toplantı yapılmadan size Şubat ayında ne kadar atama yapılacak veya atama yapılacak mı konuları hakkında net bir bilgi veremem. Bu yıl MEB bünyesinde 50 bine yakın öğretmen ataması yaptık. 903 binin üzerinde öğretmenimiz var Yüzde 90’ların üzerindeyiz. Bazı yerlerde öğretmen fazlamız var dedi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA
Exit mobile version