Diyanet Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı : "Ötenazi Caiz Değildir"

 Diyanet İşleri Başkanlığı Ötenazi hakkında sorulan soruya cevap verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden ziyaretçilerden gelen sorulara yanıt vermeye devam ediyor.


Zaman zaman tepki çeken fetvalar da veren Diyanet İşleri Başkanlığı Ötenazi günah mıdır sorusuna “Ötenazi caiz değildir” cevabı verdi. Çok acı çeken bir müminin acısına son vermek için ölümü istemesi ve ötenaziye başvurması caiz midir? tarzı soruların tamamına Diyanet işleri başkanlığı’ndan verilen cevapta  : “Tıbbi verilere göre yaşama umudu kalmamış ve şiddetli acılar hisseden bir insanın hayatına bir başkanını eliyle son verilmesi olan ötanazi talepte bulunun kişi açısından intihar, bunu yapan açısından cinayettir. Allah’ın emanet ettiği cana haklı bir gerekçe olmadan kıymak asla caiz değildir. Çünkü bu hem Allah’ın koyduğu sınırları çiğnemek hem de onun takdirine karşı isyan anlamına gelir. Çekilen acılar müminin günahları için kefarettir. Üstelik hızla gelişen tıp alanında yeni tedavi imkanlarının bulunması da muhtemeldir.” denildi.

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri, Diyanet işleri başkanlığı haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara