Ekonomi

Soba ile ısınmak dahi lüks oldu! Odun fiyatları yüzde 100 zamlandı

Geçtiğimiz ay doğal gaza gelen zammın ardından kış mevsimi öncesi tüketicileri zor durumda bırakacak bir zam açıklaması daha geldi. Edinilen bilgilere göre hem soba hem de odun fiyatlarına yüksek oranda zamlar yapıldı. İşte yaşanan son gelişmelere dair merak edilenler…

Küresel çapta enerji alanında yaşanan gelişmeler, doğal gaz tüketim ücretlerine zam yapılmasına yol açmıştı. Geçtiğimiz haftalarda yetkili kurumlar tarafından yapılan açıklamada doğal gaz ücretlerine yüzde 38 oranında zam yapılmış olduğu bilgisine yer verilmişti.

Kış mevsimi öncesinde doğal gaza yapılan yüksek oranlı zam vatandaşları endişelendirirken bugün de soba ve odun fiyatlarına yönelik bir açıklama yapıldı. Kış öncesi hem soba hem de odun fiyatlarının zamlandığı bildirildi. Vatandaşların yanı sıra muhalefet partisi yetkilisi de yapılan zamlara tepki gösterdi. İşte ayrıntılar…

ODUN VE SOBA FİYATLARI GÜNCELLENDİ

Temel ihtiyaçlar arasında yer alan ısınma, son dönemlerde yüksek fiyat uygulamaları ile gündemden düşmemeye başladı. Doğal gaz tüketim ücretine yapılan yüzde 38’lik zammın ardından soba ve odun fiyatlarına da zam yapılmış olduğu öğrenildi.

Yomra Son Haber’in haberine göre geçtiğimiz yıl 3 bin TL olan odun fiyatı, bu yıl yüzde 100’lük artış ile 6 bin TL oldu. Soba fiyatlarının ise 8 bin TL ila 25 bin TL aralığında değişiklik gösterdiği bildirildi.

“ISINMAK LÜKS OLDU”

Odun ve soba fiyatlarına yapılan zamlar tüketicilerin tepkilerine sebep olurken Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’den de fiyat artışlarına yönelik açıklama geldi. Doğal gaz fiyatlarında gözlenen artışlardan ötürü vatandaşların sobaya yönlendiklerini belirten Başevirgen, soba ve odun fiyatlarında yaşanan artışlar sonrasında ısınmanın lükse dönüştüğünü ifade etti.

Geçtiğimiz yıl 130 TL civarında olan bir torba kömür fiyatının bu yıl 160 TL’ye çıkmış olduğunu belirten Başevirgen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Vatandaşlar karınlarını doyurmakta zorlanırlarken yaklaşan kış ayları için büyük bir endişe taşıyorlar. Isınma maliyetleri artık ciddi bir yük haline geldi.