Gündem

SGK uzmanı tek tek hesapladı: Emekli maaşına en fazla yüzde 20 zam yapılır

Son dönemlerin en tartışmalı konu başlıklarından olan emekli maaşları, çeşitli senaryolar ile gündemden düşmemeye başladı. Yaşadıkları maddi güçlüklerin altında adeta ezilen emekliler yeni dönem maaş zamlarının açıklanmasını beklerlerken SGK uzmanından konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. İşte ayrıntılar…

Pandemi döneminde yükselişe geçen ve o günden bu yana da ülkemizde alım gücünün düşmesine etki etmeye devam eden enflasyon, özellikle emeklileri köşeye sıkıştırdı. Enflasyon karşısında alım güçleri büyük oranda düşen başlıca gruplar arasında yer alan emekliler, bu süreçte maaşlarına yüksek oranda zam yapılmamasından ötürü de büyük sıkıntılar yaşamaya başladı.

Emeklilerin yetersiz maddi güçleri hemen hemen her gün gündemin en çok konuşulan konu başlıkları arasında yer alırken bu süreçte gözler 2025 zamlarına çevrildi. Hedeflenen enflasyona göre artacak olan maaşlara hangi oranda zam yapılacağı oldukça merak edilirken bazı veriler uzmanları harekete geçirdi.

Mevcut enflasyon verileri ve sene sonu enflasyon tahminleri doğrultusunda birtakım hesaplamalarda bulunan isimlerden biri de Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun oldu. Erdursun, yapmış olduğu hesapları Habertürk canlı yayınında kamuoyu ile paylaştı. Peki, Erdursun’a göre emekli maaşlarına 2025 yılında hangi oranda zam yapılacak? İşte Erdursun’un o açıklamasına dair ayrıntılar…

“MAKSİMUM YÜZDE 20 OLUR”

Habertürk canlı yayınında emekli maaşlarına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, “Bundan sonra yüzde 49’lar, 50’ler olmaz, bundan sonra maksimum yüzde 20’ler civarında artışlar olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Erdursun’a göre şu an 12 bin 500 TL olan emekli taban aylığı, Ocak 2025’te yüzde 20’lik artış ile 15 bin TL seviyesine ulaşabilir.

MEMUR EMEKLİLERİNE HANGİ ORANDA ZAM YAPILIR?

SSK ve Bağ- KUR emeklilerinin maaşlarına Ocak 2025 tarihinde yüzde 13,5 ila yüzde 15 aralığında zam yapılabileceğini söyleyen Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, memur ve memur emeklileri için de birtakım hesaplamalarda bulundu.

Erdursun, yapmış olduğu hesaplardan yola çıkarak yeni dönem memur ve memur emeklisi maaşları ile ilgili olarak şunları söyledi: “Memurların aylıklarına da yüzde 10 artış yapılacak, bunu şimdiden söyleyeyim. Memur ve memur emeklilerine yüzde 10, SSK ve Bağ- KUR emeklilerine ise yüzde 13,5 ila 15 arasında artış yapılır.”