TÜİK eylül ayı tüketici güven endeksini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yeni bir açıklamaya imza attı. Eylül ayı tüketici güven endeksi verilerini paylaşan kamu kurumu, bu ay ilgili veriler doğrultusunda güven düzeyinin artmış olduğuna işaret etti. İşte ayrıntılar…

Her ayın başında bir önceki aya ilişkin enflasyon verilerini paylaşan Türkiye İstatistik Kurumu, haftanın son iş gününde yeni bir açıklamaya daha imza attı.

Her ay olduğu gibi bu ay da araştırmaları doğrultusuna birtakım hesaplamalarda bulunan Türkiye İstatistik Kurumu, tüketici güven endeksi verilerini kamuoyu ile paylaştı. Kamu kurumu tarafından paylaşılmış olan verilere göre tüketici güven endeksi eylül ayında arttı. İşte Türkiye İstatistik Kurumu’nun güncel veri paylaşımına dair merak edilenler…

EYLÜL AYI TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ VERİLERİ PAYLAŞILDI

Ülkemizin en önemli kurumları arasında yer alan, zaman zaman ise enflasyon hesabında kullandığı kalemlerden ötürü tartışmalara konu olan Türkiye İstatistik Kurumu, haftanın son iş gününde önemli bir açıklamaya imza attı. Kamu kurumu, eylül ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu ila Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın iş birliği içerisinde yürüttüğü tüketici eğilim anketinin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre ağustos ayında 76,4 seviyesinde olan tüketici güven endeksi eylül ayında yüzde 2,4’lük artış ile yüzde 78,2 seviyesine yükseldi.

HANE MADDİ DURUM ENDEKSİ ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz ay 63,1 olarak hesaplanan hane maddi durum endeksi, bu ay yüzde 2,8 oranında artarak 64,8 olarak kayda geçti. Gelecek 1 yıllık dönem için hesaplanan hane maddi durum beklenti endeksi ise ağustos ayında 76,6 iken eylül ayında 77,4’e yükseldi.

1 yıllık dönemde genel ekonomik durum beklenti endeksi ağustos ayında 71,5 olarak hesaplanmıştı. Bu ay için yapılan hesap ise söz konusu endeksin yüzde 4,2 oranında artarak 74,5’e yükselmiş olduğunu gözler önüne serdi.

Gelecek 1 yıllık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ağustos ayında 94,3 olarak hesaplanırken eylül ayında yüzde 2’lik artış ile 96,2 olarak kayda geçti.

Exit mobile version