Diyanet Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı 10 memur alacak: Şartlar ve başvuru tarihleri belli oldu

Geçtiğimiz haftalarda yayınladığı personel alımı ilanı ile dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün ise memur alımı için harekete geçti. Kamu kurumu, tek pozisyon için yeni memurlara ihtiyacı olduğunu bildirdi. İşte ayrıntılar…

Geçtiğimiz haftalarda birçok pozisyon için yeni personellere ihtiyaç duyduğunu duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi. Bir pozisyon için kurum içi memur alımının gerçekleştirileceğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı, söz konusu alıma ilişkin merak edilenleri paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda münhal bulunan müfettiş yardımcısı kadrolarına kurum içi naklen alım yapılacaktır. Söz konusu alımlar yazılı ve sözlü sınavlar kapsamında gerçekleştirilecektir. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın memur alımı ilanına dair merak edilenler…

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI MEMUR ALIMI İLANI EYLÜL 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre müfettiş yardımcısı kadrosuna kurum içi naklen alım yapılacaktır. Toplamda 10 memurun ilgili kadroya alınacak olduğunu belirten kamu kurumu, başvuru şartlarını ise şu şekilde sıraladı:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları sağlıyor olmak,
  • En az lisans mezunu olmak (dini yükseköğrenim),
  • 1 Ocak 1989 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak,
  • Giriş sınavının ilan edildiği tarihte kurumun vaizlik, dengi ve üstü kadrolarında çalışıyor olmak,
  • 2023 ve 2024 yıllarında düzenlenmiş KPSS’nin P3 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak,
  • Memuriyet hakkına engel olabilecek bir adli sicil kaydına sahip olmamak,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilmiş olan nitelikleri sağlıyor olmak,
  • Daha önce düzenlenmiş olan müfettiş yardımcılığı giriş sınavlarında iki kere başarısız olmamış olmak.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI MEMUR ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenmiş olan müfettiş yardımcısı alımı ilanına, 23 Eylül ila 4 Ekim tarihleri arasında kurumun resmi web sitesi üzerinden başvuru yapılabilecektir. Adaylar giriş sınavı başvuru ekranında yer alan ilgili alana 1000 karakteri aşmayacak şekilde özgeçmişlerini yazmak zorundalardır. Ön başvuruları olumlu değerlendirilen adaylar 13 Ekim 2024 tarihinde düzenlenecek olan yazılı sınava girmeye hak kazanacaklardır. Sözlü sınav ise 11 Kasım 2024 tarihinde yapılacaktır. Her iki sınav da Ankara’da düzenlenecektir.