Muhalefetten emekli taban maaş teklifi: 32 bin TL olsun

Emeklilerin geçim dertleri hat safhaya ulaşırken yeni dönem maaşları da şimdiden konuşulmaya başlandı. Hükümetin enflasyon üzeri bir zam uygulayıp uygulamayacağı merak edilirken muhalefet partisi üyesinden dikkat çeken bir teklif geldi. İşte ayrıntılar…

Hayat pahalılığın milyonları etkilediği şu günlerde özellikle emeklilerin talepleri gündemden düşmemeye başladı. 12 bin 500 TL’lik taban maaşları ile mevcut düzene ayak uydurmalarının imkansız olduğunu savunan emekliler yüksek oranlı maaş zammı talebinde bulunurlarken muhalefet partilerinden de hükümete çağrılar gelmeye başladı.

Başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere birçok muhalefet partisi son dönemlerde emekli maaşları üzerinden hükümete yüklenmeye başladı. Emeklilerin düşük maaş uygulamaları sebebi ile zor durumda olduklarını savunan yetkililer yeni dönem maaşlarına yönelik radikal bir değişiklik beklerlerken son açıklama DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan geldi. Emekliler ile bir araya gelen Bakırhan’ın taban aylık talebi dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

“DAĞINIKLIK SONA ERMELİ”

Mersin’de düzenlenen ‘Ekmek ve Adalet Buluşmaları’ kapsamında emekliler ile bir araya gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, emeklilerin yaşanan zorluklara karşı bir araya gelmeleri gerektiğini belirtti. Yalnızca İzmir’de 16 emekli derneğinin olduğunu belirten Bakırhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eğer 16 milyon emekli tek çatı altında birleşseydi hükümeti belirleyen güç olurdu.”

Emeklilerin yaşanan zorluklara karşı bir arada hareket etmeleri gerektiğini savunan Bakırhan, bu dağınıklığın bir an önce sona ermesi gerektiğini vurguladı.

TABAN AYLIK TALEBİ

Emekli maaşlarının mevcut şartlar karşısında yeterli olmadığını belirten Bakırhan, hükümetin emeklilere için iyileştirme çalışmaları yürütmekten ise öğrenci yurtlarında konaklamalarını sağlayarak göz boyamaya çalıştığını ileri sürdü.

Geçmiş dönemlerde emekli maaşları ile 7 çeyrek altının alınabildiğini ancak günümüzde 2,5 çeyrek altının dahi alınamadığını belirten Bakırhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Açlık sınırı 20 bin TL ama emeklilere 12 bin TL veriyorlar. Bu rakamlar emeklilerin insanca yaşaması için yetersiz. En düşük emekli maaşı 32 bin TL olmalı.”

Emeklilerin her alanda, özellikle de gıdaya erişim alanında zorluklar çektiklerini belirten Bakırhan, “Emekliler marketlerde 1- 2 lira ucuza beyaz peynir almak için saatlerce dolaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version