Fatih Altaylı’dan karamsar asgari ücret açıklaması: 3’te 1’i oranında yapacaklar

Televizyondan uzaklaşıp dijital platforma yönelen Gazeteci Fatih Altaylı, son olarak 2025 asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. TÜİK verilerinden hareket ile karamsar bir açıklamaya imza atan Altaylı’nın asgari ücret zam tahmini olay yarattı. İşte detaylar…

Eylül ayının ilk yarısının geride kaldığı şu günlerde yeni dönem maaş zamlarına yönelik sorgulamalar da hız kazandı. Ücretli çalışanlar, memurlar ve emekliler hayat pahalılığından dert yanarlarken 2025 yılında maaşlarına hangi oranda zam yapılacağını merak etmeye başladı. Bu konuda birçok uzmanın, ekonomistin ve diğer yetkililerin birtakım tahminleri olduğu bilinirken son açıklama Fatih Altaylı’dan geldi.

Senelerce Habertürk’te program yapan Altaylı, şu sıralar ise YouTube kanalı üzerinden yaptığı yayınlar ile adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Son olarak 2025 yılı asgari ücret tutarına dair birtakım tahminler yürüten Altaylı, ayrıca ‘erken seçim’ öngörüsü ile de dikkatleri üzerine çekti. İşte Altaylı’nın o açıklamasına dair ayrıntılar…

2025 ASGARİ ÜCRETİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

Normal şartlarda maaşlara mevcut enflasyona göre zam yapılması gerektiğini savunan Fatih Altaylı, ülkemizde ise farklı uygulamaların söz konusu olduğuna dikkat çekti. Bakan Mehmet Şimşek’in açıklamalarını ve IMF’nin raporlarını işaret eden Altaylı, “Biliyoruz ki zamları gerçekleşmiş enflasyona göre değil hedef enflasyona göre yapmak lazım” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yılın hedef enflasyonunun yüzde 17,5 olduğunu ancak bu hedefin gerçek ile bağdaşmadığını belirten Altaylı, “Yüzde 17,5 yapacaklar. Yani çalışanlar üçte bir oranında zam alarak daha da fakirleşecek” ifadelerini kullandı.

‘SOSYAL PATLAMA’ VE ‘ERKEN SEÇİM’ VURGUSU

Türkiye’nin bir sosyal patlamaya doğru gideceğini ileri süren Altaylı, yetkilileri işaret ederek “Belki de istedikleri bu” ifadelerini kullandı. Altaylı, dikkat çeken tespitine dair şöyle bir açıklamada bulundu: “Yani insanlar isyan etsin bir sosyal patlama olsun ve ondan sonra da ona göre sert tedbirler uygulansın istiyor da olabilirler. Bilmiyorum yani.”

Yetkililerin tutumlarının değişmemesi halinde erken seçimin kaçınılmaz olacağını ileri süren Fatih Altaylı, böyle bir durumda erken seçim isteyenlerin oranının yüzde 70’lere dayanabileceğini belirtti.

Exit mobile version