Gündem

Memur- Sen Bakan Işıkhan ile görüştü: Seyyanen zam emeklilere de verilecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Memur- Sen yetkilileri bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda toplu sözleşme başta olmak üzere pek çok konunun görüşüldüğü öğrenildi. İşte memurlar ve memur emeklileri için büyük önem taşıyan toplantıya dair ayrıntılar…

Memurlar ve memur emeklileri yeni dönem maaş zamlarının hangi oranda olacağını merak ederlerken milyonları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’u kabul etti.

Toplantının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulunan Genel Başkan Ali Yalçın, toplu sözleşmeye dair birtakım konu başlıklarının görüşüldüğünü ifade etti. İşte Memur- Sen yetkilileri ile Bakan Işıkhan arasında geçen toplantıya dair ayrıntılar…

REVİZE İÇİN GÖRÜŞTÜLER

Bakan Işıkhan ile bir araya geldikten sonra sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Yalçın, toplu sözleşme hükümlerinin önüne geçen tasarruf genelgesinin revize edilmesi konusunun görüşüldüğünü ifade etti. Geçen ay da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüklerini hatırlatan Yalçın, “Anayasa, Kanunlar ve uluslararası sözleşmelere aykırı olarak toplu sözleşme hükümlerimizi engelleyen tasarruf tedbirlerini görüşmüş ve yanlışın düzeltilmesi gerektiğini belirtmiştik” ifadelerini kullandı.

SEYYANEN ZAM TALEBİ

Bilindiği üzere geçtiğimiz dönem memur maaşlarına seyyanen zam yansıtılmış ancak söz konusu zamdan memur emeklileri yararlanamamışlardı. Bakan Işıkhan ile toplantılarında bu konunun da ele alındığını belirten Yalçın, bu ödemenin memur emeklilerini de kapsaması gerektiğini ifade etti.

İşgücü Uyum Programı’nın (İUP) okulların personel ihtiyacını çözüme kavuşturması amacına da hizmet etmesi gerektiği konusunun da Bakan Işıkhan ile görüşülmüş olduğunu belirten Yalçın, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Okulların temel hizmet ihtiyaçlarını karşılamayan, iş ve sosyal güvenceden yoksun ve ücret adaletsizliği üreten İUP, çözümde anahtar olamamıştır. Öğrencilerimize, çocuklarımıza iyi bir eğitim, sağlıklı ve hijyenik bir okul ortamı sağlanabilmesi için idarecisinden öğretmenine tüm eğitim çalışanları seferber olmak zorunda kalmıştır. Yan hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesi ile eğitim sistemimiz çok daha iyi sonuçlar verecektir.”

İUP konusu kapsamında ödenecek olan ücretin 12 bin TL’ye yükseltilmesi ve söz konusu mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi için de talep de bulunduklarını belirten Yalçın, Bakan Işıkhan’ın bu alana yönelik çalışmalar yapılacağını söylediğini ifade etti.