Bakan Tekin resmen açıkladı: 120 bin personel alınacak

Özel okullar tarafından kitap fiyatlarına uygulanan yüksek oranlı zamlara karşı harekete geçmiş olduklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son olarak personel alımları ile ilgili konuştu. Bakan Tekin’in binlerce kişiyi heyecanlandıran istihdam açıklaması, gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

2024- 2025 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte artan eğitim masrafları da gündemden düşmemeye başladı. Kırtasiye masraflarının yanı sıra özel okul kayıt ücretlerinin de rekor seviyelere dayanmış olması, velilerin tepkilerine yol açtı. Son olarak ise özel okullar tarafından kitap fiyatlarına yapılan fahiş zamlar gündeme bomba gibi düştü.

Yeni dönemin ikinci haftasını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde özel okullarda uygulanan yüksek kitap fiyatları tepkilere sebep oldu. Birçok özel okulda kitap fiyatlarına yüzde 300’e varan zam geldiği gözlenirken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlığın harekete geçtiğiniz ve fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen 400 özel okula ceza kesildiğini belirten Bakan Tekin, ayrıca okullarda eksik olan temizlik ve güvenlik görevlisi kadroları ile ilgili de konuştu. İşte Bakan Tekin’in binlerce kişiyi harekete geçiren o açıklamasına dair ayrıntılar…

“120 BİN KİŞİ YETERLİ OLUR”

Erzurum’da düzenlenen bir program kapsamında öğretmenler ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazetecilerin sorularını da karşılıksız bırakmadı. Kitap ücretlerine yüzde 300’ü bulan zamlar yapan özel okulların tespit edildiğini ve şu ana kadar da 400 okula ceza kesildiğini belirten Bakan Tekin, ek olarak okullardaki personel yetersizliği ile ilgili de konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile personel eksikliklerine dair görüşmüş olduğunu belirten Bakan Yusuf Tekin, temizlik ve güvenlik personeli alımlarına yönelik yeni bir duyurunun yapılacağını ifade etti. Bakan Tekin, konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “120 bin kişi bizim için yeterli olur.”

YENİ MODELİ İŞARET ETTİ

Açıklamasının devamında son çalışmalar ile ilgili de konuşan Bakan Tekin, hazırlıkları devam eden istihdam modelinin Milli Eğitim Bakanlığı’na özgü olacağını ve şu ana kadar bu konuda önemli ilerlemelerin kaydedilmiş olduğunu ifade etti.

Exit mobile version