JPMorgan’dan dikkat çeken Türkiye çıkışı: Batıdan stratejik olarak ilgi görmüyor

Dünyanın en önemli yatırım bankalarından olan JPMorgan, son olarak Türkiye’ye yönelik yaptığı değerlendirmeler ile dikkat çekti. Bankanın yönetici direktörü Gökhan Özkan’ın açıklamaları, ekonomi gündemine bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

Merkez New York’ta bulunan Amerikan yatırım bankası ve finansal hizmetler holding şirketi JPMorgan, son dönemlerde enflasyon tahminleri ve diğer değerlendirmeleri ile yakından takip ediliyor. Dönem dönem düzenlediği Türkiye raporları ile de adından söz ettiren JPMorgan, son olarak yönetici direktörünün açıklamaları ile dikkatleri üzerine çekti.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen foruma katılan JPMorgan Yönetici Direktörü Gökhan Özkan, son dönemlerde Türkiye’ye yönelik para akışınınhızlanmış olduğu bilgisini paylaştı. Özkan’ın Türkiye’ye dair tespitleri dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

“ORTA DOĞU’DAN İLGİ VAR”

Londra’da düzenlenmiş olan ‘Invest in Turkiye’ başlıklı foruma katılım sağlayan JPMorgan Yönetici Direktörü Gökhan Özkan, son dönemlerde ülkemize sabit getirili menkul kıymet tarafında artan bir ilginin olduğunu yanı sıra para akışının da hızlandığını belirtti. Öte yandan mevduta faizlerinin ‘carry trade’ fırsatı sunduğunu belirten Özkan, sermaye piyasaları ile birleşme satın alma aktivitesinin olumsuz etkilendiğini vurguladı.

Türkiye’de birleşme satın alma aktivitesine bakıldığında 2004 ila 2014 yılları arasında ülkemize ağırlık olarak Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’dan talep geldiğinin görüldüğünü belirten Özkan, son 10 yılda ise volatiliteden ötürü ilginin büyük bir kısmının Orta Doğu’dan geldiğini ifade etti. Türkiye adına birleşme satın alma aktivitesi kapsamında henüz yeterli doygunluğun oluşmamış olduğunu belirten Özkan, bu eksikliğin hisse senedi ve sabit getirili menkul kıymetler piyasasına da yansıdığını bildirdi.

ENFLASYONA DİKKAT ÇEKTİ

Aracılık ettikleri şirketlere bakıldığında Türkiye’ye batıdan henüz stratejik bir ilginin olmadığının görüldüğünü ifade eden Özkan, Ortodoks ekonomik politikalara dönüş ve dezenflasyon faktörleri neticesinde aktivitenin canlanmasının beklendiğini belirtti. Özkan, konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu süreci geride bıraktığımızda batı piyasaları da ilgi gösterecektir. Ancak bu gerçekleşene kadar Orta Doğu’nun kilit pazar olduğunu düşünüyoruz. Enflasyon kontrol altına alınır ise Türkiye için 2025- 2026 döneminde çok daha iyimse olacağız.”

Exit mobile version