Gündem

Komisyon yok, faiz yok! Katılım bankası emekliye anında 100 bin TL ödüyor

Emeklilerin nakit desteğine belki de en çok ihtiyaç duydukları şu dönemde beklenen müjdeli haber katılım bankacılığı sektöründen geldi. İhtiyaç finansmanından emeklilerin de yararlanabileceklerini belirten Vakıf Katılım Bankası, söz konusu ürününe dair ayrıntıları paylaştı.

Ekonomi yönetimi yüksek enflasyon sorununa karşı çeşitli önlemler almaya devam ederken artan hayat pahalılığı milyonların bütçesinde deprem etkisi yarattı. Alım güçleri dip seviyelere inen, temel ihtiyaçlarını dahi gelirleri doğrultusunda karşılamakta güçlük çeken vatandaşlar, bu süreçte her zamankinden daha fazla nakit desteğine ihtiyaç duymaya başladı. Özellikle emeklilerin yaşadıkları mağduriyetler, gündemin en tartışmalı konu başlıklarından biri haline geldi.

‘Emekli Yılı’ olarak ilan edilen 2024 yılında alım güçlerinin hiç olmadığı kadar düştüğünü belirten emekliler, 12 bin 500 TL olan taban maaşları ile geçinmelerinin imkansız olduğunu savundu. Özellikle kirada olan emekliler için tablo daha da ağırlaşırken beklenen destek haberi Vakıf Katılım Bankası’ndan geldi.

Sektörün en çok tercih edilenleri arasında yer alan Vakıf Katılım Bankası, mevcut ihtiyaç finansmanı ürününden emeklilerin de yararlanabileceklerini bildirdi. Peki, Vakıf Katılım ihtiyaç finansmanı kar payı oranı yüzde kaç? Vakıf Katılım Bankası ihtiyaç finansmanı başvurusu nasıl yapılır? İşte konuya dair merak edilenler…

VAKIF KATILIM BANKASI İHTİYAÇ FİNANSMANI EYLÜL 2024

‘Sıfır faiz, düşük kar payı’ mottosu ile hizmet vermeye devam eden Vakıf Katılım Bankası, son olarak emeklilerin de başvurularına açık olan ihtiyaç finansmanı ile dikkatleri üzerine çekti. Söz konusu ürünü dahilinde uyguladığı kar payı oranını yüzde 4,29 olarak açıklayan katılım bankası, kullandırabileceği azami vade sayısını 36 ay, üst limiti ise 100 bin TL olarak bildirdi.

Vakıf Katılım Bankası, emeklilerin de kullanımlarına açık olan ihtiyaç finansmanı ürününün örnek maliyet tablosunu şu şekilde oluşturdu:

  • Finansman tutarı: 75 bin TL
  • Kar payı oranı: Yüzde 4,29
  • Vade sayısı: 24 ay
  • Aylık taksit tutarı: 5.744,39 TL

VAKIF KATILIM İHTİYAÇ FİNANSMANI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıf Katılım Bankası’nın 100 bin TL üst limitli ihtiyaç finansmanı ürününe, bankanın şubeleri aracılığı veyahut da mobil uygulama ya da internet bankacılığı ekranı üzerinden başvuru yapılabilmektedir.