Gündem

2024 KPSS ön lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? Kimler, nereye yerleşebilir?

Ay başında ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS ön lisans oturumu, son günlerde arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken puan aralıklarına göre tercih edilebilecek kamu kurumları ve boş kadrolar da adaylar tarafından yakın takip altına alındı.

Milyonlarca gencin memuriyet hayallerine giden yolda zorunlu tutulan KPSS, bu ayın eğitim alanında en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu. Ay başında ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS ön lisans oturum sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek isteyen pek çok aday, arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarını hızlandırdı.

1 Eylül tarihinde düzenlenmiş olan KPSS ön lisans oturumunun sonuçlarına göre tercih yapacak olan adaylar, kurumların KPSS puan şartlarını da araştırmaya başladı. Bu kapsamda bizler de bu haberimizde hem KPSS ön lisans sonuçlarına hem de KPSS puanına göre tercih edilebilecek kadrolara dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

2024 KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

1 Eylül 2024 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlenmiş olan KPSS ön lisans oturumu, milyonlarca gencin katılımı ile gerçekleşti. Söz konusu sınavın sonucuna göre kamu kurum ve kuruluşlarının eksik kadrolarını başvuru yapma hakkına sahip olacak olan adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etti.

ÖSYM tarafından yayınlamış olan takvime göre 2024 KPSS ön lisans sonuçları 20 Eylül tarihinde kurumun resmi web sitesi üzerinden yayınlanacak. Sonrasında ise adaylar puanları doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının iş ilanlarına başvuru yapabilecek. Başvuru değerlendirme sürecinde KPSS puanının yanı sıra diploma tarihi, yaş gibi kriterler de kurumlar tarafından göz önünde bulundurulacak.

KPSS ÖN LİSANS PUANINA GÖRE HANGİ KADROLARA BAŞVURU YAPILABİLİR?

Kamu kurum ve kuruluşları eksik pozisyonlarının her biri için farklı KPSS puanı şartı açıklamaktadır. 55- 80 KPSS puan aralığına göre tercih edilebilecek olan kadrolar ise genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Düz memur
  • Hizmetli
  • Tekniker
  • Bilgisayar işletmeni
  • Sağlık teknikeri
  • Dava takip memuru
  • Aşçı
  • Destek personeli
  • Koruma ve güvenlik görevlisi