Gündem

Dernek başkanı 16 milyon adına konuştu: Emekli perişan, sesimizi duyan yok

Emeklilerin geçim dertleri nerede ise kontrol edilemez boyutlara ulaşırken bu durum emekli derneklerini de harekete geçirdi. Emeklilerin yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek yetkililere seslenen isimlerden biri de Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar oldu. Bayraktar, milyonların perişan halde olduğunu vurguladı. İşte ayrıntılar…

Açlık ve yoksulluk sınırlarının rekor seviyelere ulaşmış olduğu şu günlerde emeklilerin durumları da gündemden düşmemeye başladı. Temmuz ayında taban maaşları 12 bin 500 TL’ye yükseltilen ancak mevcut şartlar çerçevesinde söz konusu zammın yetersiz olduğunu savunan emekliler, yeni yıla az bir zaman kala geçinemediklerini haykırdı.

Yaklaşık olarak 16 milyon emeklinin maddi açıdan sıkıntıya düşmesi yeni dönem maaş zamlarının daha da merak edilmesine yol açarken bu süreçte emekli dernekleri de peş peşe açıklamalarda bulunmaya başladı. Konu ile ilgili konuşan son isim ise Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar oldu. Bayraktar, ‘emekliler perişan’ diyerek yetkililere seslendi.

“82 BİN EMEKLİ TABAN MAAŞ ALIYOR”

61saat’ten Gökhan Dihkan tarafından düzenlenmiş olan habere göre Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, ilde yaşayan emeklilerin durumlarına dikkat çekti. Yoksulluk sınırının 67 bin TL, açlık sınırının ise 19 bin TL’nin üzerinde hesaplandığını belirten Bayraktar, bu duruma rağmen Trabzon’da 193 bin emeklinin 82 bininin taban maaş aldığını vurguladı.

Ankara’ya yani Meclis’e giden vekillere seslenen Bayraktar, şu ifadeleri kullandı: “Trabzon’dan Ankara’ya gönderdiğimiz, Meclis’e giden sayın vekillerimizin tamamı için söylüyorum: Trabzon’dan gelen bu sese kulak verin, lütfen bizi duyun. Ne var ki çığlıklarımızı kimse işitmiyor.”

“BU AYIP SİZE YETER”

Emeklilerin devletin yansıttığını belirten Bayraktar, günümüzde yaşananları değerlendirdi. “Bugün acaba emekli, devletin aynadaki resmini yansıtıyor mu?” diyen Bayraktar, yetkililere “Rahat mısınız, huzurlu musunuz?” diye sordu.

Emeklilerin yaşadıkları mağduriyetlerden ötürü yetkililere “Bu ayıp size yeter” çıkışında bulunan Bayraktar, bu durumun genel seçimlere mutlak suret ile etki edeceğini ileri sürdü. Seçimlere kadar mevcut emeklilerin yarısının hayatlarını kaybedebileceğini ancak kalan yarısının sandıkta farklı bir tutum sergileyeceğini ileri süren Bayraktar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İktidarı ve muhalefeti yok olur diye düşünüyorum. Mademki o zaman toplanan vergilerin yüzde 50’si en zengin yüzde 20’ye veriliyor. Peki, öteki yüzde 50 nereye gidiyor? Sözüm ona hizmetlere gidiyor ama bu vergiyi ödeyene hiç dönmüyor.”