Gündem

TÜED Başkanı Aytekin konuştu: Emeklilere milli gelirden zam yapılmalı

Emeklilerin geçim dertleri günden güne artarken Türkiye Emekliler Derneği’nden (TÜED) konuya yönelik önemli bir açıklama geldi. TÜED Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Aytekin’in zam talebi, gündeme bomba gibi düştü. İşte Başkan Aytekin’in açıklamasına dair ayrıntılar…

Emekliler ocak ayı zammının hangi seviyede olacağını merak ederlerken mevcut düzende geçim dertlerinin günden güne artığını ifade etti. Haftalardır devam eden emekli maaşı tartışmalarına ocak ayında nasıl bir noktanın koyulacağı merak edilirken zam dönemi öncesinde emekli derneklerinden de önemli açıklamalar gelmeye başladı. Son olarak Türkiye Emekliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Aytekin’in yaptığı açıklama, milyonlarca emeklinin dikkatini çekti.

2000 sonrasında emekli olanların refah payından yararlanamadıklarını belirten Aytekin, emekli maaşlarının bir an önce artırılması gerektiğini ifade etti. İşte Aytekin’in milyonları ilgilendiren o açıklamasına dair ayrıntılar…

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ

Emeklilerin geçim dertlerine dikkat çeken Aytekin, emekli maaşlarının artırılması adına hükümete bir çağrıda bulundu. Burada yapılacak bir değişikliğin olduğunu belirten Aytekin, 5510 sayılı Kanun’un 55’inci maddesinde yapılacak bir değişiklik ile emekli maaşlarına milli gelirden artış yapılması gerektiğini vurguladı.

40 yıldır derneğin sendika statüsüne dönüşmesi için bir mücadele verdiklerini belirten Başkan Aytekin, emeklilerin toplu iş sözleşmeleri ile yapılan artışlardan eşit bir şekilde yararlanabilmeleri gerektiğini ve bu neden ile de emeklilere sendika hakkının tanınması gerektiğini vurguladı.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Emekli aylıklarında mutlaka bir düzenleme yapılması gerektiğini savunan Başkan Aytekin, ‘asgari ücret’ çıkışı ile dikkat çekti. Emekli aylıklarının asgari ücret ile eşitlenmesi gerektiğini belirten Aytekin, zamların seyyanen verilmesi ve banka promosyonlarının da artırılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının devamında eksik kalan intibak düzenlemesine de dikkat çeken Başkan Aytekin, söz konusu düzenlemenin 2000 sonrasında emekli olan vatandaşlar için de geçerli olması gerektiğini vurguladı. Sıralamış olduğu taleplerinin hükümet tarafında karşılık bulmasını umut ettiğini belirten Aytekin, devlet yöneticilerine şu şekilde seslendi: “Emeklilerin refahı için gerekli adımları atmanızı bekliyoruz.” Aytekin’in emekliler adına sıralamış olduğu taleplere hükümet yetkililerinin nasıl bir cevap verecekleri merak konusu oldu.