Gündem

Sendika başkanından ‘seyyanen zam’ çıkışı: Memurlar emekli olamıyor

Son dönemlerde gündemden düşmeyen memur maaşları, eylül ayında da en çok tartışılan konu başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. Memurlara ocak ayında hangi oranda zam yapılacağı merak konusu olurken sendika başkanının ‘emeklilik’ çıkışı dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

Hem emekliler hem de memurlar zorlu ekonomik şartlar sebebi ile geçim dertlerinin artığını belirtirlerken son dönemlerde yapılan maaş hesapları milyonları endişelendirmeye başladı. Hedeflenen ve tahmin edilen sene sonu enflasyon verilerinden yola çıkarak 2025 yılı maaş zamlarını hesaplayan uzmanlar, memurların yeni yılda zam alamama riski ile karşı karşıya olduklarını ileri sürdü.

Memurların maaşlarının emeklilerin maaşlarına kıyas ile daha yüksek olması birtakım tartışmaların yaşanmasına yol açarken bu duruma sendika başkanından da bir tepki geldi. Birlik Sağlık- Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, memurların emeklilikten çekindiklerini vurguladığı basın açıklaması ile dikkatleri üzerine çekti. İşte Doğruyol’un kritik açıklamasına dair ayrıntılar…

SEYYANEN ZAM UYGULAMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Memurların maaşlarına yansıtılan seyyanen zamların memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılmadığını hatırlatan Birlik Sağlık- Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, bu durumun sebep olduğu sorunları anlattı. Basın açıklaması düzenleyen Doğruyol’un kritik açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Memurların emekli olamadıklarını belirten Doğruyol, çalışma hayatı ile emeklilik döneminde alınan maaşlar arasındaki farklara dikkat çekti. Doğruyol, bu durum ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Çalışırken aldıkları maaşın yarısını bile emeklilikte alamıyorlar. Seyyanen verilen maaş zamlarının emekli maaşlarına yansıtılmaması, pek çok memurun ekonomik sebepler ile emeklilik hakkından yararlanamamasına yol açtı.”

Emeklilikleri gelmiş olan birçok memurun maddi yetersizliklerden ötürü çalışmaya devam ettiklerini belirten Doğruyol, “Sayın Cumhurbaşkanı, seçim öncesi memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam sözü vermişti ancak bu zam, memur emeklilerine yansıtılmadı” ifadelerini kullandı.

“ALACAKLI DURUMA DÜŞTÜLER”

Günümüzde toplam seyyanen zam tutarının 14 bin 492 TL’ye ulaşmış olduğunu belirten Doğruyol, memur emeklisi maaşlarına yansıtılmayan bu tutarın milyonları alacaklı duruma düşürdüğünü vurguladı. Bu uygulamanın düzeltilmesi gerektiğini ve sendika olarak da memur emeklileri için çabalarının devam edeceğini belirten Doğruyol, şu ifadeleri kullandı: “Seyyanen verilen tüm zamların emekli maaşlarına da yansıtılması zorunludur.”