Kamu Personelleri

Büyükşehir belediyesi 133 zabıta alımı için ilana çıktı! 65 KPSS puanı olan başvurabilir

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta olmanın hayallerini kuran adaylara seslendi. Zabıta memuru kadrosunu güçlendirmek isteyen yönetim, resmi kaynaklar aracılığı ile ilana çıktı. İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı zabıta memuru alımı ilanına dair merak edilenler…

Kamudan ve özel sektörden yüzlerce istihdam çağrısının geldiği şu günlerde bir haber de başkentten geldi. Zabıta memuru kadrosundaki eksiklikleri tespit eden büyükşehir belediyesi, resmi kaynakları aracılığı ile ilana çıktı.

Zabıta memuru kadrosunda personel eksiğinin olduğunu tespit eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, söz konusu eksikliğin giderilebilmesi amacı ile yeni bir ilan hazırladı. İlgili ilana başvuruda bulunmak isteyenler için belirli kriterlerin söz konusu olduğunu belirten büyükşehir belediyesi yönetimi, konuya dair ayrıntıları paylaştı.

2024 ZABITA MEMURU ALIMI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

7, 8 ve 10. dereceler kapsamında zabıta memuru alımlarının yapılacağını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplamda 133 yeni personele ihtiyaç duyduğunu bildirdi. Alım süreci için henüz başvuruları kabul etmeye başlamadığını belirten büyükşehir belediyesi, ilan için belirlemiş olduğu başvuru kriterlerini ise şu şekilde paylaştı:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından men edilmemiş olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 40’ncı ve 48’inci maddelerinin 1’inci fıkralarının (a) bentlerinde yer alan şartları sağlıyor olmak,
  • Adli sicil kaydı temiz olmak,
  • B sınıfı ehliyeti bulunmak,
  • 30 yaşından küçük olmak,
  • KPSS’nin ilgili puan türünden en az 65 puan almış olmak,
  • Boy şartını sağlıyor olmak (erkeklerde 167 cm, kadınlarda 160 cm).

2024 ZABITA MEMURU ALIMI İLANINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulmuş olan 133 kişilik zabıta memuru alımı için arama motorları üzerinden sorgulamalar yapılmaya başlandığı görüldü. Büyükşehir belediyesinde zabıta olarak görev yapmak isteyen pek çok kişi, söz konusu ilana nereden ve nasıl başvuru yapabileceklerini merak etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre zabıta memuru alımı ilanı için başvuru süreci 3 Ekim tarihinde başlayıp, 11 Ekim tarihinde sona erecek. Adaylar başvurularını, Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleksi Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ/ ANKARA adresine şahsen yapacak.