2024 bekçi alımı ilanları yayınlandı! İlkokul mezunu olmak yeterli, KPSS şartı yok

Son dönemlerin popüler meslek gruplarından olan bekçilik, arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Kamuda bekçi olarak istihdam edilmek isteyenlerin arayışları sürerken özel sektörde görevlendirmek isteyenler için yeni bir gelişme yaşandı. İşte adayların başvurularına açılmış olan bekçi alımı ilanlarına dair ayrıntılar…

Geçtiğimiz yıllarda alınmış bir karara göre İçişleri Bakanlığı bünyesine bekçi alımları yapılmaya başlanmıştı. ‘Devlet memuru’ statüsünde İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermek isteyenler için peş peşe personel alımı ilanları yayınlanırken 2024 yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bakanlığın toplu bir alım gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği merak konusu oldu.

İçişleri Bakanlığı yeni dönem bekçi alımlarına dair henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Alımların 2025 yılının başlarında yapılacağı tahmin edilirken Türkiye İş Kurumu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Özel sektörde bekçi olarak görevlendirilmek isteyenlere seslenen kamu kurumu, başvurulara açık olan ilanlara dair ayrıntıları paylaştı.

İŞKUR BEKÇİ ALIMI İLANLARI EYLÜL 2024

Her gün güncellediği personel alımı ilanları sayesinde iş arayışı içerisinde olan milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilen Türkiye İş Kurumu, son olarak bekçi alımları ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Şu an için Kocaeli ve Antalya illeri başta olmak üzere birçok ilde özel sektör kapsamında bekçi alımlarının yapıldığını belirten İŞKUR, söz konusu ilanlar için belirlenmiş olan genel başvuru kriterlerini şu şekilde sıraladı:

İŞKUR BEKÇİ ALIMI İLANLARINA NEREDEN, NASIL BAŞVURU YAPILABİLİR?

Türkiye İş Kurumu tarafından yayınlanan bekçi alımı ilanlarına online olarak başvuru yapılabilmektedir. Özel sektör için yapılacak olan alımlarda KPSS şartı aranmamaktadır. Yukarıda sıralamış olduğumuz şartları sağlayan herkes, Türkiye İş Kurumu’nun bekçi alımı ilanlarına kurumun resmi web sitesi üzerinden online olarak başvuru yapabilmektedir.

Konu ile ilgili olarak daha detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler kurumun resmi web sitesini ziyaret edebilir veyahut da en yakın İŞKUR Müdürlüğü’ne şahsen müracaat edebilir.

Exit mobile version