Gündem

Eylül ayı emekli maaşı ödemeleri: Maaşlar ne zaman yatacak?

Milyonların gözü kulağı yeni dönem maaş zamlarına çevrilmişken emekliler de eylül ayı ödemelerine ilişkin sorgulamalarda bulunmaya başladı. Maaş ödeme tarihlerinin değişip değişmediği merak konusu oldu. İşte ayrıntılar…

Milyonlarca emeklinin geçim derdi içerisinde olması, gündemin en çok konuşulan konu başlıklarından birinin emekli maaşları olmasına yol açtı. Temmuz ayında yüzde 49,25 oranında zam alan yanı sıra taban maaşları da 12 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olan emekli maaşlarının yeni dönemde hangi oranda zamlanacakları merak konusu olurken eylül ayı ödemelerine yönelik sorgulamalar da hız kazandı.

Eylül ayı emekli maaşı ödemelerinin hangi tarihlerde yapılacağı, arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaya başlandı. SSK’lılar ve Bağ- KUR’lular ‘Emekli maaşı ödeme tarihleri değişti mi?’ sorusunun yanıtını öğrenmek üzere araştırmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda bizler de bu haberimizde emekli maaşı ödeme tarihlerine dair bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Son günlerde emekli maaşı ödeme tarihlerinin değiştiğine dair birtakım iddialar ortaya atılmaya başlandı. Ancak yetkililerden gelen açıklamaya göre söz konusu iddiaların herhangi bir karşılığı yok. Emekliler her ay olduğu gibi eylül ayında da tahsis numaralarının son rakamlarına göre farklı tarihlerde maaşlarını çekebilecek.

EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ EYLÜL AYI

4A’lıların yani SSK’lıların maaş ödeme tarihleri, tahsis numaralarının son rakamlarına göre yapılmaktadır. İlgili numaranın son rakamı 9 ise maaş ödemeleri ayın 17’sinde, 7 ise ayın 18’inde, 5 ise ayın 19’unda, 3 ise ayın 20’sinde, 1 ise ayın 21’inde, 8 ise ayın 22’sinde, 6 ise ayın 23’ünde, 4 ise ayın 24’ünde, 2 ise ayın 25’inde ve 0 ise de ayın 26’sında maaş ödemeleri gerçekleştirilmektedir.

4B’lilerin yani Bağ- KUR’luların maaş ödemeleri de tahsis numaralarının son rakamlarına göre yapılmaktadır. Tahsis numarası 9,7 veya 4 ile bitenler ayın 25’inde, 3 veya 1 ile bitenler ayın 26’sında, 8, 6 veya 4 ile bitenler ayın 27’sinde ve 2 ya da 0 ile bitenler de ayın 28’inde maaş ödemelerini hesaplarında görüntüleyebilmektelerdir.