Adalet Bakanlığı yazılı sınav ile 300 personel alacak! Tarih belli oldu

Dün yayınlanan Resmi Gazete aracılığı ile ilana çıkan Adalet Bakanlığı, iki farklı pozisyon için 400 yeni personele ihtiyaç duyduğunu bildirdi. 100 personelin yükselme ile kurum içinden alınacağını belirten bakanlık, 300 kişi için ise ÖSYM tarafından bir sınav düzenleneceğini belirtti. İşte Adalet Bakanlığı’nın güncel personel alımı ilanına dair merak edilenler…

Hizmetlerinde kesinti olmaması ve kadrolarının da güçlenmesi adına peş peşe ilana çıkan kamu kurumları, son dönemlerde arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaya başlandı. Devlet bünyesinde çalışmanın yollarını arayan pek çok kişi güncel ilanları yakın takip altına alırken bir istihdam çağrısı da Adalet Bakanlığı tarafından yapıldı.

Eylül ayında eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıkan Adalet Bakanlığı, söz konusu ilanı için başvuru sürecinin henüz başlamamış olduğunu bildirdi. İcra müdürü ve icra müdür yardımcısı pozisyonları için toplamda 400 personele ihtiyaç duyduğunu belirten bakanlık, 100 kişinin kurum içinden yükselme kriterleri çerçevesinde seçileceğini kalan 300 kişinin ise yazılı sınav ile belirleneceğini ifade etti. Bakanlık, henüz başvurulara açık olmayan resmi ilanına ilişkin tüm ayrıntıları paylaştı.

ADALET BAKANLIĞI 300 İCRA MÜDÜRÜ VE İCRA MÜDÜR YARDIMCISI ALACAK

Adalet Bakanlığı’nın Resmi Gazete aracılığı ile yayınlamış olduğu personel alımı ilanına göre kuruma, icra müdürleri ve icra müdür yardımcıları alınacak. Söz konusu alım süreci yazılı sınav ile sonlanacak.

ÖSYM’nin Adalet Bakanlığı adına düzenleyecek olduğu yazılı sınava, ön başvuruları olumlu sonuçlanan adaylar katılabilecek. Sınav, 7 Aralık tarihinde Çankaya- Ankara ve Yenimahalle- Ankara adreslerinde düzenlenecek.

ADALET BAKANLIĞI İCRA MÜDÜRÜ VE İCRA MÜDÜR YARDIMCISI ALIMI İLANINA NASIL BAŞVURULUR?

Adalet Bakanlığı’nın 300 kişilik icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alımı ilanı, bu alanda hizmet vermenin yollarını arayan birçok kişinin dikkatini çekmeyi başardı. Söz konusu ilan için nereden ve nasıl başvuru oluşturulabileceği merak edildi.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alımı ilanı için 24- 30 Ekim tarihleri arasında başvuru oluşturulabilecek. Başvurular, ÖSYM başvuru merkezleri üzerinden şahsen ya da ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılabilecek.

Exit mobile version