Gündem

ABD’li yatırım bankasından altın tahmini: 2 bin 700 doları bulacak

Altın fiyatlarının rekor üstüne rekor kırdığı şu günlerde Amerikalı dev yatırım bankasından önemli bir açıklama geldi. Amerika Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararına dikkat çeken Goldman Sachs analistleri, sene sonu ons altın tahminlerini paylaştı. İşte konuya dair ayrıntılar…

Koronavirüs salgınının olduğu dönemlerde yükselişe geçen enflasyon, bugün salgının esamesi dahi okunmazken küresel çapta etkili olmaya devam ediyor. Üretim faaliyetlerinin durma noktasına geldiği salgın döneminden bu yana birçok dünya ülkesini zor durumda bırakan yüksek enflasyon sorunu, merkez bankalarının sıkı para politikalarına geçmesine neden oldu. Bu durum ülkemizde de derinden hissedilirken şu sıralar gözler Amerika Merkez Bankası’na (FED) çevrildi.

Geçtiğimiz yılın büyük bir kısmında enflasyonu kontrol altına alabilmek adına faizleri yükselten Amerika Merkez Bankası, son dönemlerde olası faiz indirimi senaryoları ile gündeme gelmeye başladı. Birçok analist FED’in eylül ayı itibari ile faiz indirimi dönemini aralayacağını ileri sürerken bu durumun piyasalar üzerinde etkili olup olmayacağı merak konusu oldu.

Amerika Merkez Bankası’nın eylül ayı faiz kararı öncesinde birçok analistten önemli tahminler gelirken son olarak dev yatırım bankası Goldman Sachs tarafından bir çıkış geldi. Bankanın analistleri FED’in faiz indirimine gitme ihtimaline dikkat çekerek sene sonu altın tahminlerini paylaştı. İşte ayrıntılar…

“HEDEFİMİZİ YİNELİYORUZ”

Altın piyasasında yeni rekorların kayda geçtiği şu günlerde Amerika’nın dev bankalarından olan Goldman Sachs’tan önemli bir açıklama geldi. Bankanın analistleri Lina Thomas ve Daan Struyven, sene sonu altın tahminlerini paylaştı.

Amerika Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitme olasılığına dikkat çeken Thomas ve Struyven, hazırlamış oldukları notta şu ifadelere yer verdi: “Ekonomistlerimizin 25 baz puanlık FED faiz indirimi senaryosu altında altın fiyatlarında bir miktar taktiksel düşüş görsek de uzun altın ticareti tavsiyemizi ve 2025 yılının başlarında 2 bin 700 dolar fiyat hedefimizi yineliyoruz.”

YATIRIMCILAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Amerika Merkez Bankası’nın bu hafta gevşeme döngüsünü 50 puanlık bir indirimle mi yoksa Goldman Sachs analistlerinin tahmin ettikleri üzere 25 baz puanlık bir indirimle mi başlatacağı merak konusu oldu. Bu iki farklı görüş, yatırımcıların da kafalarını karıştırdı. FED, eylül ayı faiz kararını 18 Eylül Çarşamba (yarın) günü kamuoyu ile paylaşacak.