Gündem

Emekli temsilcileri isyan etti: Bu yıl emekli yılı değil, ızdırap yılı oldu!

Yeni yasama dönemi öncesinde Eskişehir’de sivil toplum örgütlerini ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube yetkilileri ile görüştü. Dernek yetkililerinin emeklilerin geçim dertleri ile ilgili söyledikleri gündeme bomba gibi düştü. İşte detaylar…

Türkiye Büyük Millet Meclisi ekim ayı itibari ile yeni yasama dönemine giriş yapacak. Meclis’in açılması ile birlikte emeklilik sistemi de dahil olmak üzere pek çok konu masaya yatırılacak.

Meclis’in yeni yasama dönemine hangi konu başlıkları ile başlayacağı merak edilirken CHP’li Utku Çakırözer yeni dönem öncesine Eskişehir’de sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Yetkililerin taleplerini ve beklentilerini dinleyen Çakırözer’in özellikle Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz ile Disk Emekli Sen Şube Başkanı Hatice Kılıç ile yapmış olduğu görüşme dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

“EMEKLİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRİYORLAR”

Es Gündem 26’nın haberine göre Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şubesi’ni ziyaret eden Çakırözer, Şube Başkanı Muhsin Dilbaz ile bir araya geldi. Çakırözer’e özellikle emekliler ile ilgili sıkıntılarını ve beklentilerini ileten Dilbaz, hükümetin başa geldiği günden bu yana emekliler için hiçbir şey yapmadığını ileri sürdü.

Emeklilerin her geçen yıl enflasyona daha da ezdirildiklerini savunan Dilbaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Emeklilerimize çare olarak yapılacak şey erken seçimin yapılması ve daha verimli çözümlerin üretilmesi. Çünkü seçim zamanı siyasiler ancak birtakım vaatlerde bulunuyorlar. Emeklinin çaresi seçim vaatlerinde. SGK yasası mutlaka değişmeli.”

DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Hatice Kılıç da Çakırözer ile bir araya gelen isimler arasında yer aldı. Gelir dağılımındaki adaletsizliğe tepki gösteren Kılıç, durum ile ilgili olarak “Cumhuriyet tarihinin en kötü seviyesine ulaşmış durumda” ifadelerini kullandı. Emeklilerin durumlarının son derece vahim olduğunu belirten Kılıç, emekliliğin bir son değil yeni bir başlangıç olduğunu vurguladı. Kılıç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Emekliler, milletin gün görmüşü, toplumsal hafızanın temel taşı, sosyal yapının omurgasıdır. Bizlere layık görülen bu yaşam hakkını kabul etmiyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam istiyoruz.”

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Kılıç ve Dilbaz’ın ardından Çakırözer de emeklilerin yaşadıkları geçim derdi ile ilgili görüşlerini bildirdi. Meclis’in açılması ile birlikte emeklilerin yaşadıkları yoksulluğun bitirilmesi gerektiğini belirten Çakırözer, şu ifadeleri kullandı: “Emekliye refah getirmediler. ‘Emekliler yılı’ deyip, emekliye en büyük darbeyi vuran bir iktidar ile karşı karşıyayız.”