Gündem

2024- 2025 öğretmen eğitim ödeneği yattı mı, ne kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni dönem öğretmen eğitim ödeneğini ne zaman yatıracağı merak konusu oldu. Peki, öğretmen eğitim ödeneği nedir? 2024 öğretmen eğitim ödeneği ne kadar? İşte konuya dair merak edilenler…

2024- 2025 eğitim- öğretim dönemi 1’inci sınıfa başlayan öğrenciler için 2 Eylül’de, diğer öğrenciler için ise 9 Eylül tarihinde başlamıştı. Yeni dönemin ikinci haftasına giriş yapılmış olduğu bugün, arama motorları üzerinden öğretmen ödemelerine yönelik sorgulamaların hız kazandığı görüldü.

‘Öğretmen kırtasiye yardımı’ olarak da bilinen öğretmen eğitim ödeneği, Milli eğitim Bakanlığı tarafından finanse edilen bir ödeme türüdür. Öğretmenlerin dersler için ihtiyaç duydukları materyalleri karşılamalarına destek olmak amacı ile geliştirilmiş olan bu ödeme türü, son dönemlerde arama motorlarına sık sık konu olmaktadır. 2024- 2025 öğretmen eğitim ödeneğinin ne zaman hesaplara aktarılacağı merak edilmektedir. İşte öğretmen eğitim ödeneğine dair merak edilenler…

ÖĞRETMEN EĞİTİM YARDIMI NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Öğretmen kırtasiye yardımı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 32’nci maddesine göre öğretmen kırtasiye yardımı, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil ‘öğretmen’ unvanlı kadrolarda görevli olan ve fiilen öğretmenlik yapan öğretmenleri kapsamaktadır. Bu ödenekten; ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yöneticiler, eğitim uzmanları ve eğitim uzman yardımcıları faydalanabilmektelerdir.

2024 ÖĞRETMEN EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında ek gösterge ve memur alık kat sayısına bağlanmış olan öğretmen eğitim ödeneği, bu sene 4 bin 85 TL olarak uygulanacaktır.

Daha önce yapılan açıklamalarda öğretmen eğitim ödeneğinin 2 Eylül tarihi itibari ile ilgili kişilerin hesaplarına aktarılacak olduğu bildirilmişti. Ancak henüz söz konusu ödemelere ilişkin bir gelişme yaşanmadı. Geçtiğimiz yıllarda eylül ayının ortasında yapılan öğretmen kırtasiye yardımlarının bu yıl da eylül ayı bitmeden öğretmenlerin ve diğer hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacağı tahmin ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili olarak yakın zaman içerisinde resmi bir açıklama yapması bekleniyor.